Dragana,Lola & Friends

Autor:Miroslav Šantek

Charlie Brown je ćelavi dječak koji ima 8 godina i nešto mlađu sestricu Sally Brown (od svoje sestre također je dobio i nadimak “Veliki Brat”) te svog ljubimca Snoopya.Također i jedan sisački kafić (nekadašnje legendarno mjesto za svirke uživo Default) nosi ime čiji je suvlasnik Dino Bećirević koji je ljubitelj životinja i prijatelj Dragane Čubrilo, Siščanke poznate široj javnosti po tekstovima na PS portalu i kao velikom borcu za zaštitu napuštenih životinja. Njena priča počinje nakon smrti njenog voljenog psa, njemačkog ovčara koji je doživio 11 godina za kojeg je bila jako vezana i čija smrt ju je jako potresla i rekla je sama sebi da više nikad neće imati psa, međutim njena prijateljica, poznata volonterka koja brine o mnogim napuštenim psima Sanja Blažeković ju je jednom zamolila da pričuva jedno dlakavo stvorenje koje nema lijepu životnu priču i koje je Sanja spasila od uspavljivanja, a koje se odaziva na ime Lola i koja je trebala ostati kod nje mjesec, dva, ali kako to inače krene Lola je ostala puno duže. A danas je dobila i premijeru slikovnice o njoj koju je Dragana napisala sve sa idejom pomoći napuštenim životinjama.

Dosta ljudi je zasjelo na terasu kafića i poslušalo Draganu i njene prijateljice i volonterke :Ena Kurbegović, Hana Oraščanin, Sanja Blažeković, Katarina Milatović i Irena Gašparović koje su predstavile slikovnicu za djecu: “Lola,crni pas” kojom žele približiti najmlađima ljubav prema životinjama, a tiskali su i prigodne majice koje su se prodavale sa slikovnicom , a dio novca će ići za pomoć napuštenim životinjama. Njen primaran cilj je građenje skloništa za napuštene životinje jer napuštenih životinja je sve više, a smještaja i novaca kod volontera koji brinu o njima sve manje i situacija je sve teža.

Ovo je tek početak njihove ozbiljnije borbe za cilj. Namjeravaju posjetiti Zagreb i Rijeku, gradove koji imaju napravljena skloništa, povezati se s njima i pokazati da se to može napraviti i u Sisku ili bilo gdje u SMŽ.

Dragana je emotivka. Ona ide sa srcem u ovu priču, a mi joj želimo sreću na njenom putu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here