Petrinja:Kopali kanal i pronašli minu

Autor:Miroslav Šantek

Vrlo neobična stvar se dogodila jutros u Petrinji .Djelatnici tvrtke Petrol Prom su već po uobičajenoj rutini kopali kanal za potrebe strujne mreže uz samu cestu Matije Antuna Reljkovića, kad su, kao što se u ponekoj situaciji kaže:naletili na minu, ali ovog puta u pravom smislu riječi.

Protutenkovska mina u kanalu ispred kuće na broju 100 u Reljkovićevoj ulici. Snimio čitatelj: Dario Supan

Prava, okrugla protutenkovska mina je ispala iz zemlje i srušila se u rov i podignula adrenalin djelatnika koji su se povukli i nazvali policiju koja je došla sa svojim ljudima osposobljenim za otklanjanje ovakvih situacija i onesposobila i odnijela minu. Sve se odigralo bzo i efikasno, a o čemu se točno radi saznat ćemo kad policija objavi službeno priopćenje o ovom događaju.

Vlasnik kuće na broju 100 ispred koje se duboko u zemlji nalazila mina je Stevan Radišić koji je također vidio minu, a kako se sjeća davnih kurseva za desetara nekadašnje vojske ima s tim iskustva i prepoznao je o kakvoj mini se radi jer je puno takvih postavio i razminirao na obuci. I on i djelatnici su vidjeli da je mina stara, zarđala, ali i da se s tim nije za zezati i odmah su postupili na ispravan način. Kako je mina ovdje završila teško je reći jer stanari tvrde da sigurno pedesetak godina ništa nije kopano i dirano na ovoj strani ceste pa je pretpostavka da je mina zaostala iz Drugog rata.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here