Nastavak priče: Evo tko je izradio mural pukovniku Predragu Matanoviću

Autor:Miroslav Šantek

Prije nekoliko dana objavili smo priču koja je tisućama puta kliknuta i koja je vrlo zainteresirala javnost. U suglasnost stanara koji žive u zgradi na sisačkoj  Lovrićevoj ulici 17, na pročelju zgrade, napravljen je veliki mural koji prikazuje pukovnika Predraga Matanovića – legendarnog heroja iz Domovinskog rata, a čiji je inicijator bio Leo Pavičić, sin poginulog hrvatskog branitelja. I to je bilo sve. Građani i Siska i Petrinje kad su pročitali priču su izrazito emotivno reagirali i podržali ovaj događaj. A prije nekoliko dana se dogodio nastavak koji je otkrio sve detalje o nastanku ovog murala.

Mural pukovnika Predraga Matanovića su izradili Bad Blue Boysi Grada Siska i to isključivo sa svojim radom i novcem. Oni su mladi ljudi koji čuvaju uspomenu na Domovinski rat i poginule hrvatske branitelje, a i mnogi od njih su djeca hrvatskih branitelja. Taj domoljubni murak je prvi u Gradu Sisku i posvećen je 2. gardijskoj brigadi Gromovi, 2. pješačkoj bojni „Banijska oluja“ i poginulom zapovjedniku bojne pukovniku Predragu Matanoviću, ali oni tu ne misle stati. U planu su im izrada murala posvećena poginulim hrvatskim braniteljima Marijanu Celjaku i Stjepanu Grgcu, 57. SAMB-u „Marijan Celjak“ i SJP „Osa“ Sisak. Do realizacije ovog projekta doći će kada se iznađe lokacija (zgrada) gdje bi se mural mogao izraditi.

A na izradu murala s pukovnikom Predragom Matanovićem reagirali su i članovi veterana 2. gbr Gromovi i došli na svečano otvorenje murala. Tom prigodom BBB se obratio dopredsjednik udruge i predsjednik Sisačko-moslavačke podružnice Nenad Bužanić i ratni zapovjednik 2. gbr Gromovi general Drago Matanović. Zahvalili su se BBB-ima u ime Udruge ratnih veterana 2. gardijske brigade Gromovi na njihovom trudu, zalaganju ali i na čuvanju spomena na Domovinski rat, 2. gbr Gromovi i njezine poginule pripadnike. U znak zahvale Bad Blue Boysima uručena je Monografija 2. gbr Gromovi i prigodna zahvalnica.

Eto. Sad znamo pozadinu i detalje ove vrlo zanimljive i jedinstvene priče.

Foto: Branko Kolarić

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here