Selfi jednog utopljenika (Kupa pored Novog Selišta)

Autor:Miroslav Šantek

Naslovna fotografija ove priče je prilično filmska. Vidimo prizor jednog starijeg gospodina kako nepomično i beživotno leži u vodi. Izgleda kao da ga je rijeka izbacila na obalu i da će ga uskoro pronaći pas nekog ranojutarnjeg šetača ili će ga uočiti neki kupač koji će ući u vodu pored njega. A onda će doći policija, ograditi trakama mjesto, istražitelji će pokušati identificirati utopljenika i uvidjeti radi li se o nasilnoj smrti ili ne i za neko vrijeme kad se istraga završi, njega više neće biti na ovom mjestu.

Ali to je samo izmišljena filmska priča. Čovjek koji leži u Kupi koja teče pored Novog Selišta pored Petrinje je itekako živ. On je poznati fotograf i nekadašnji televizijski snimatelj Zdravko Turkulin koji svakog ljeta svoju novozagrebačku krletku zamijeni rajem mira i tišine njegove vikendice pored Kupe.

Kažu da je jedna od najvećih odlika ljudi (koju ne mogu mnogi), zbijati šale na svoj račun. A Zdravko to itekako može. Poslao mi je ovu fotografiju koju je nazvao Selfi jednog utopljenika. I to je bilo dovoljno. Evo priče.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here