Ponosne do neba: Petrinjke postale europske viceprvakinje!

Dogodio se veliki uspjeh Petrinjskih mažoretkinja na 16. Europskom prvenstvu koje se održalo u Zagrebu u Domu Sportova od 4.-7. srpnja, u organizaciji Saveza mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske (SMPTH) te Majorette Sport World Federation (MWF).

Sa ponosom možemo reći da su ovo naši najbolji rezultati na europskim prvenstvima dosad! U kategoriji klasične formacije pom pon, kadeti su osvojili sjajno 2. mjesto i u Petrinju ponijele titulu europskih viceprvakinja. Osim toga, naši juniori su u klasičnim formacijama pom pon zauzeli 5. mjesto, u velikoj formaciji mix 6. mjesto te u mini formaciji batonflag također 6. mjesto. Time su naše djevojke stajale uz bok najboljim europskim timovima. Spomenuli bismo i odlične rezultate Eme Ćosić i Nine Škrinjarić koje su zauzele 10. mjesto u kategoriji duo-trio štap juniori i solo štap juniori (Ema Ćosić), kategorijama sa najvećom konkurencijom na prvenstvu ove godine.

Ukupno je na natjecanju sudjelovalo preko 3000 mažoretkinja iz 106 timova, a na natjecanju je izvedeno preko 700 koreografija. Izrazito smo ponosni i sretni što smo dio velike obitelji mažoretkinja koja nam pruža priliku predstaviti našu državu i naš grad na najbolji mogući način. Želimo se zahvaliti svim našim djevojčicama na trudu, upornosti i ljubavi prema ovom sportu, predsjednici MWF gospođi Željki Banović, trenericama, roditeljima i svima koji nas podupiru tijekom našeg rada. Europskim prvenstvom smo zaključili sezonu 2018/2019, veselimo se zasluženom odmoru i krećemo u nove pobjede u rujnu, kada nas očekuje početak nove sezone koju ćemo obilježiti smotrom mažoretkinja u Petrinji – kažu ove ponosne Petrinjke.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here