U Češkom selu započeli su radovi na gradnji dječjeg i pomoćnog igrališta te svlačionice s pratećim sadržajima

U sklopu projekta „Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“ (3RP2) ukupno vrijednog 40.548.110,38 kuna svečano su započeli radovi na gradnji svlačionice s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta Češko selo vrijedni 2.651.376,25 tisuća kuna.

Radovi se izvode na adresi Sisačka ulica III. odvojak, a oni su privukli dosta pažnje i znatiželje stanovnika naselja Kolonija koji su došli na samo otvorenje radova za čiji su Ugovor vrijedan 2.651.376,25 kuna potpisali gradonačelnik Darinko Dumbović i ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac u veljači ove godine. Rok za izvršenje radova je 3 i pol mjeseca.

Sam projekt pojasnio je Dino Žilić, viši stručni suradnik za koordinaciju projekata i rkao da se radi o građenju svlačionica s pratećim sadržajima, pomoćnog igrališta i dječjeg igrališta u Češkom selu te dodao: „Iznos ove investicije je 2.651.376,25 kn time će Češko selo dobiti dodatan sportsko-rekreacijski sadržaj, prostor za održavanje društvenih manifestacija i događanja te kvalitetan prostor za provođenje slobodnog vremena za sve građane. Tim projektom Grad Petrinja kao i sa svim drugim infrastrukturnim radovima u ovom projektu opravdava dobiveni status Grada-prijatelja djece.

Nakon što je gradilište blagoslovio je fra Igor Barišić, župnik župe Sv. Bartola u Hrastovici, a gradonačelnik Darinko Dumbović simbolično otvorio radove, gradonačelnik se obratio nazočnima s nekoliko riječi: „Svaki projekt u Intervencijskom planu je izuzetno zahtjevan te tu prije svega treba pohvaliti timove koji vode Intervencijski plan. Svi smo dali sve od sebe prilikom dolaska do europskih novaca i napraviti toliko projekata koji bi upotpunili život grada Petrinje, ali i u sredinama kao što su Kolonija, Češko selo, Mošćenica te Slatina. Intervencijski plan je pilot projekt pet gradova s kojim mi nastojimo aplicirati oko 200.000.000,00 kn. Pozivam građane na strpljivost koja je izuzetno važna te nam je u cilju da građani dobiju standard, kvalitetu te sve ono što zaslužuju.“ – zaključio je gradonačelnik Dumbović.

 

NAZIV PROJEKTA: UNAPRJEĐENJE INFRASTRUKTURE ZA PREDŠKOLSKI I ŠKOLSKI UZRAST DJECE (3RP2) KK.08.2.1.06.0005

KORISNIK: GRAD PETRINJA

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 40.548.110,38 HRK

IZNOS EU POTPORE: 34.297.700,07 HRK

SPONZORIRANI ČLANAK

 

 

.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here