Majstori lovci – mesari upravo pripremaju meso za sutrašnju Gulašijadu

Autor:Miroslav Šantek

Taj karakterističan, nezaboravan miris mesa, hladnoće i bijelih pločica, uvijek me podsjeti na davne prijeratne godine kad sam u petrinjskom Gavriloviću i sam jedno kratko vrijeme baratao nožem i svinjskim mesom. Taj miris sam osjetio i danas kad sam ušao u malu, modernu i vrlo funkcionalnu rasjekaonicu i konfekciju mesa pohranjenog u zamrzivačima s certifikatom da je meso zdravstveno ispravno u prostorijama petrinjske Lovačke udruge Fazan, gdje su na mesarskom stolu vješte ruke lovaca – mesara, sjekle meso divlje svinje koje će biti upotrijebljeno sutra na manifestaciji Gulašijada.

Josip Dolenec je već dvije godine predsjednik LU Fazan – vrlo moćne i brojne udruge lovaca kakve nema nadaleko.

Sve odreda vrsni i iskusni lovci i po potrebi mesari: Joso Sučić,Pajo Krpić, Željko Cerjak ,Marijan Popović,Marin Mokrović, Andrija Sučić  i Josip Dolenec su članovi LU Fazan, jedne od najbrojnijih lovačkih udruga u široj okolici. Ima čak 130 matičnih članova i desetak pridruženih članova. Gospodare u dva  lovišta i brinu o tom terenu. Predsjednik je već dvije godine Josip Dolenec, a njegov zamjenik Zlatko Abramović.

Meso veprova koji lutaju netaknutim i dubokim banijskim šumama sutra će moći probati svi zainteresirani građani.

Za sve takmičare sutrašnje gulašijade (a ima 13 ekipa + 3 koje imaju svoje meso) ovi dečki su izrezali i pripremili  šest kila veprovine za svaku ekipu za pripremu gulaša, a i sami će sutra skuhati oko 100 litara gulaša koje će podijeliti građanima.

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here