Autor:Miroslav Šantek

Igor Bulldozer Pavleković je petrinjski glazbenik, strastveni svirač gitare i zaljubljenik u žešću svirku, a mnogi su ga imali priliku vidjeti i čuti kako svira već dugi niz godina – od bendova Bulldozer, Zele svira Opću ili Playmakers, a često zna zasvirati i u tamburaškom zboru petrinjskog Učiteljskog fakulteta. A što pokloniti osim gitare takvoj osobi kad odluči ući u bračne vode? Njegovi prijatelji su ga potpuno iznenadili i razveselili. Pitali smo ga o čemu se konkretno radi i što se dogodilo.

Dakle, sad u subotu sam imao momačku, bilo nas je ukupno 16 (15 dečki i ja) i dečki su me iznenadili i poklonili mi gitaru za uspomenu. Na poleđinu gitare su se svi potpisali i namjerno su uzeli pink boju jer znaju da si tu boju sam nikad ne bi kupio. Gitara je Jackson JS 1X Rhoads Minion Neon Pink. Gitara je 2/3 skale normalne, standardne skale što znači da je smanjenih dimenzija, odnosno mala gitara. Oblik tijela je Randy Rhoads i originalni je oblik tijela firme Jackson guitars. Ime je dobila po gitaristu Randy Rhoadsu koji je osmislio oblik gitare, a firma Jackson guitars ju je izradila za njega. Originalni je Jacksonov oblik gitare isto kao što je Les Paul kod Gibsona ili Telecaster i Stratocaster kod Fendera.

Što se samog gitariste tice, Randy je tragično preminuo 1982. godine u avionskoj nesreći, a bio je jedan od tada najpoznatijih gitarista rock/hard rock/metal glazbe na svijetu i definitivno gitarist kojeg je čekala svijetla budućnost i uspješna karijera. Svirao je u bandovima Quiet Riot i, u trenutku nesreće, bandu Ozzy Osbourne-a. Svirao je na albumu Blizzard of Ozz na kojem se nalazi i svima dobro poznata pjesma “Crazy train”.

Moji prijatelji naravno jako dobro znaju da ja obožavam Jackson gitare i da sam bio ponosni vlasnik 5 Jackson gitara. Između ostalih sam imao i dvije Randy Rhoads gitare, model Jackson RR3, ali sam sve te gitare prodao i ostavio si samo jednu, onu prvu Jackson gitaru koju sam rekao da neću nikada prodati i koja ce uvijek biti prva Jackson ljubav. Radi se o modelu Jackson Dinky DKMGT iz 2005. godine. Dečki su očito mislili da moj Dinky treba curu i da je dovoljno dugo sam pa su mi stoga i kupili ovu malu i vatrenu rozu “curu” i uvjetovali mi da ju moram svirati na barem jednoj svirci, kako kažu, barem jednu stvar, ako ne i više.

U svakom slučaju pogodili su poklon i od subote moj Jackson Dinky ima novu curu, a ja uspomenu na jedno ludo ljetno momačko veče koje će se joč dugo prepričavati. Puno vam hvala dragi prijatelji, volim vas sve! – kaže Igor.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here