Rock kraj Kupe: Proja i Krater su spremni za subotnji koncert

Autor:Miroslav Šantek

Prije par mjeseci na prepunoj sisačkoj šetnici kao predgrupa bendu Opća opasnost, nastupila je domaća, lokalna, sisačko – petrinjska rock atrakcija bend Krater i sasvim soidno i dobro obavio svoj zadatak i zaradio pljesak publike.

Krater je bend sastavljen od Siščana, jednog Petrinjca na sisačkoj adresi i starog i skusnog petrinjskog basiste koji ima puno koncerata i iskustva u nogama – Franje Fritza Ivišića. Vježbaju u podrumu kuće u sisačkoj Prvoj ulici, postaju polako koncertno aktivni (uskoro nastupaju  u zagrebačkom Hard Placeu, a već ove subote možete ih vidjeti i čuti na obali  Kupe, na bini one šumice gdje je čovjek po imenu Jagić dofurao kiosk i promijenio tok povijesti tog mjesta. Tamo se svakog ljeta isključivo dobro zabavlja uz legendarne techno, rave partye i žive nastupe rock bandova. Narodnjaka nema.

Dragan Prošić Proja – čovjek s gitarom

Krater će ovog puta nastupiti poslije solo nastupa Proje (Dragana Prošića), čovjeka s gitarom koji zaslužuje cijelu jednu priču (uskoro), a više detalja o ovom nadolazećem koncertu nam je rekao bubnjar Kratera Darijo Skender.

Što se tiče Krater benda redovito imamo probe i spremamo se jer imamo dogovorenih nastupa. Volimo RnR i s njim se borimo protiv “Cajki” koje uništavaju današnju mladež. Repertoar nam je većinom stari dobri Rock – Patrybrejkersi, Divlje jagode,Generacija 5, Majke, EKV pa čak i Riblja Čorba, ima i Hladnog piva, Atomskog akloništa….

Krater na nastupu u Sisku

Što se tiče suradnje s Projom, veže nas dugogodišnje poznanstvo, isti nam je smjer razmišljanja sto se tiče vrste glazbe, a svi dobro znamo da je Proja hodajuci Rock and Roll i borimo se zajedničkim snagama da nam RnR ne umre, da mladi možda prepoznaju što želimo i da ih maknemo od Turbo folka…- kaže Skender.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here