Fast Food “Lili”: Ovako nešto ne postoji u cijeloj Hrvatskoj, a otvara se u Petrinji

Autor:Miroslav Šantek

Vjerojatno ste prolazeći kroz strogi centar Petrinje, na adresi Nazorova 7, tamo gdje je nekad bila Berišina pekara primjetili da se uređuje potpuno novi lokal. Na staklima su naljepnice i ime lokala – Fast Food “Lili”, a mi smo ušli u njega i popričali sa vlasnicima novog mjesta koje će jako unaprijediti petrinjsku gastro ponudu i ostali iznenađeni pričom o tome što će se u lokalu prodavati i u kakvim će gastro delicijama Petrinjci moći uživati.

Naime, bračni par Nuhi – Mihaela i Liridon su mladi ljudi koji su nakon puno godina rada u pripremi hrane odlučili krenuti u vlastiti biznis, a evo o čemu se radi. Zamislite ovakvu situaciju: uđete u lokal, dođete do velike mesarske vitrine u kojoj su već pripremljeni, filetirani i “napacani” komadi raznog vrsta svježeg mesa i vi sami izaberete što želite da vam se ispeče. Kombinirate si porciju onako kako vama odgovara, a te procije su obilne – čak 250 grama mesa minimalno možete odabrati, nakon odabira meso se na vagi izvaže i ide na grill koji je stigao direktno iz Makedonije i kakav ne postoji nigdje osim tamo, meso se ispeče na tradicionalan način iz tih krajeva i postavlja u veliku lepinju uz koju još za istu cijenu dobivate i pomfrit. Zvuči prilično primamljivo, a ustvari  ovako nešto, ovakva ponuda ne postoji nigdje u Hrvatskoj. Morate otići sve do Makedonije ili Grčke da bi osjetili mirisni duh hrane Balkana kakva se tamo priprema.

Ali nije to, naravno, sve. Tu je i druga – topla vitrina prepuna bureka i pita i komada pizze kakvih nikad niste probali u ovim krajevima. U svakom slučaju, kad se ovaj neobični Fast Food otvori, ponovno ćemo se vratiti na ovo mjesto i izvjestiti vas o svim čarolijama hrane koja će se ovdje moći probati.

Fast Food “Lili” se otvara 1. kolovoza. Ne sumnjamo u to da će biti vrlo posjećen jer ovakva gastroponuda ne postoji u Hrvatskoj, a ovim putem u njihovo ime pozivamo i petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića da dođe na otvorenje i presječe vrpcu. I pojede nešto što nikad nije imao prilike u Petrinji.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here