Temeljito se rušilo ovih dana

Autor:Miroslav Šantek

Ljudi su zasjeli  za stolove kafića smještenog u dubokom hladu i ruševnog okruženja. Piju pivo, otpuhuju dim cigarete i gledaju kako ispred njihovih očiju nestaje prizor kojeg su godinama svakog dana gledali i vjerojatno pomislii da se nikad neće promijeniti. Bageri i djelatnici su pod žarkim suncem u nekoliko dana srušili sve zgrade nekadašnjeg sjedišta tvrtke koja se nekad zvala Slavijatrans i koja je egzistirala na ovom mjestu u Mažuranićevoj ulici.

Srušeni su ostaci pomoćnih zgrada koje su se nalazile u neposrednoj blizini nekadašnjeg autobussnog kolodvora.
Trenutak kad je bager srušio do kraja nekadašnju veliku zgradu s dva kata. Nema je više.

Srušeni su ostaci pomoćnih zgrada na nekadašnjem autobusnom kolodvoru, srušene su sve zgrade i dobar dio hangara koji su se prostirali uz nekadašnju željezničku stanicu i otvorili novi prostor. Ako prođete ovim dijelom Petrinje iznenadit ćete se jer cijeli taj dio ruševnih zgrada više jednostavno ne postoji.

Srušen je niz hangara koji se prostirao uz nekadašnju željezničku prugu na željezničkom kolodvoru.
Posljednji pogled na zgradu koja nestaje s terase obližnjeg kafića.

Taj prostor je vlasništvo Centra za vozila Hrvatske i na ploči radilišta piše da se izvode radovi na uklanjanju građevine: Poslovno – skladišni objekti. Bageri su temeljito i dobro obavili posao. Taj dio grada je sada ostao samo u pamćenju ili na snimljenim fotografijama. Nema informacija zašto se uklanjaju, ali bi svi svakako voljeli da se nešto novo izgradi na tom mjestu.

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here