Na petrinjskoj Slatini danas je započela izgradnja dječjeg igrališta

Na Slatini – petrinjskom kvartu, u ulici koja nosi ime heroja Domovinkog rata – Pukovnika Predraga Matanovića danas je bilo vrlo svečano i veselo. Na velikoj zelenoj parceli uz samu ulicu rovokopači su otpočeli s priremom za izgradnju novog dječjeg igrališta – objekta koji će sasvim sigurno razveseliti svakog stanovnika ovog dijela grada. Izgradnja dječjeg igrališta na ovom mjestu dio je projekta ” Unaprjeđenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece” vrijednog čak 40 milijuna 548 tisuća 110 kuna i 38 lipa, a  koji se nalazi unutar Intervencijskog plana Grada Petrinje. To je četvrto gradilište u sklopu tog projekta, a a voditeljica projekta je pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, graditeljstvo, zaštitu okoliša i kulturne baštine Vlasta Vuglec.

Više o samom projektu je rekao Dino Žilić, Danas smo se okupili na Slatini kako bi otvorili, posljednje, četvrto gradilište, budućeg Dječjeg igrališta Slatina u sklopu projekta „Unapređenje infrastrukture za predškolski i školski uzrast djece“. Taj je projekt, prvenstveno namijenjen našoj najmlađoj populaciji te svakako opravdava statusu grada Petrinje, kao Grada-prijatelja djece. Područje Slatine će ovim igralištem dobiti adekvatan prostor s različitim sportsko-rekreacijskim i društvenim sadržajima namijenjen prvenstveno djeci, ali i mladima te svima ostalima. Izvođač radova je KOVA d.o.o., a iznos same investicije radova je oko 381.000,00 kuna. Planirano trajanje izvođenja radova je najmanje oko dva mjeseca.”

Početak radova je (uz ubacivanje prve lopate na gradilšte) i uz blagoslov Vjekoslava Uvalića, trajno đakona župe Preobreženja Gospodnjeg u Petrinji, obišao petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović sa svojom zamjenicom Viktorijom Kaleb, najbližim suradnicima i predsjednikom gradskog vijeća Nenadom Radoševićem te izjavio:„ Drago mi je što smo danas na Slatini, u Ulici Predraga Matanovića, našeg heroja iz Domovinskog rata. Ovdje pokušavamo vratiti život na način gdje ćemo najmlađoj generaciji napraviti igralište. Kada pogledamo Senjak, Slatinu, Češko selo i Koloniju onda možemo biti zadovoljni jer smo potpisali četiri izuzetno važna ugovora iz društvene infrastrukture, a to je dvorana koja je 40.000.000,00 kuna, dječje igralište koje je 400.000,00 kuna, prenamjena dječjeg vrtića u Češkom selu preko 6.000.000,00 kuna te svlačionice u Koloniji približno 3.000.000,00 kuna te time završava jedan ciklus koji je izuzetno važan za infrastrukturu kojim podižemo standard života. Najviše me veseli to što iz pojedinih projekata povlačimo za sebe vlastite plaće te smo prošle godine skoro 1.000.000,00 kuna povukli iz europskih fondova za mlade ljude i za ljude koji imaju iskustva u ovakvim projektima. Ovdje u ovoj ulici se stvarala Hrvatska također te nam je zato cilj da buduće generacije koje ovdje budu živjele imaju standard Europske unije i da nismo samo statistika, nego ljudi koji zaslužuju dobiti ono što su stvarali,a to je Republika Hrvatska.”

 

NAZIV PROJEKTA: UNAPRJEĐENJE INFRASTRUKTURE ZA PREDŠKOLSKI I ŠKOLSKI UZRAST DJECE (3RP2) KK.08.2.1.06.0005

KORISNIK: GRAD PETRINJA

UKUPNA VRIJEDNOST PROJEKTA: 40.548.110,38 HRK

IZNOS EU POTPORE: 34.297.700,07 HRK

SPONZORIRANI ČLANAK

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here