Četiri klime dobila je petrinjska Pulmologija: U znak zahvale medicinske sestre i njihova šefica počastile sugrađane!

Autor:Antun Petračić

Dva puta na Gradskoj tržnici Petrinje i još dodatno po kafićima i među prijateljima, trajala je kratka akcija skupljanja sredstava za nabavku klima uređaja u ljetnom vremenu prevrućem dugačkom hodniku Odjela pulmologije u petrinjskom dijelu Opće bolnice Dr. Ivo Pedišić iz Siska. Medicinske sestre s Pulmologije, uz Klub žena Udruge DVDR Petrinje, glavne organizatore ovog poduhvata, predvidjele su dva uređaja, a kada se u donatore uključio i Grad Petrinja s pozamašnih 23.700 kuna, što je sa sveukupnih 32.000 kn od ostalih darovatelja, bilo dovoljno za kupnju čak četiri klime. Dvije su već montirane, a preostale dvije na zidove će i u pogon ovaj utorak, 30. srpnja.
U znak zahvale dobrim ljudima za novčanu pomoć medicinsko osoblje Pulmologije javno se zahvalilo Petrinjcima domjenkom vlastite hrane i pića. Kolače iz svojih kuhinja, žestice i domaći odojak ( ispečen na ražnju kod susjeda u Majdancima Josipa Premužića- Škure) i sve priloge uz to, ponudili su na istom mjestu Gradskog placa gdje su jednu subotu i jednom utorkom skupljali sredstva. Sada je ugođaj „podebljan“ i glazbenim nastupom, također susjeda iz Majdanaca, petrinjskog pučkog gitariste i soliste Zdravka Komlinovića-Baje.


Od ukupno 12 medicinskih sestri s Pulmologije u subotnjoj podvorbi sugrađana sudjelovala je polovica, a pridružila se i njihova šefica, voditeljica Odjela dr. Gordana Stipanović.
– U ime nas iz bolnice i pacijenata, hvala Gradu na velikoj donaciji i svakom pojedinačno na prepoznatoj namjeri osiguranja potrebitih sredstva. S ove četiri klime na hodniku, otvaranjem vrata soba rashlađivat ćemo cijeli Odjel i stvoriti podnošljive uvjete našim pacijentima. Umjesto sadašnjih 35-40-50 stupnjeva očekujemo ugodnih 25 Celzijusa- rekla nam je dr. Stipanović.
Za svoju specijalističku ambulantu ona je vlastitim novcem kupila jednu klimu (?!), a ovakvim uređajima ljetnog rashlađivanje ( zimi je dobro centralno grijanje) oskudijeva petrinjski dio sisačke bolnice. Trebalo bi još hladiti bolničku ljekarnicu i bronhoskopiju, glede čega za očekivati je kako će agilne medicinske djelatnice ponoviti ( nastaviti) svoju iznenađujuće uspješnu akciju „4 klime“. U organizaciji će opet sudjelovati Klub žena Udruge veterana i dragovoljaca Domovinskog rata Grada Petrinje.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here