Sjećanje na Olivera

Autor: Marija Krupić, prof.

U nedjelju, 28.srpnja 2019. u 20,30 u  Hrvatskoj Kostajnici, u Hotelu Central je održana glazbena i literarna večer pod naslovom „Sjećanje na Olivera,“ posvećena Oliveru Dragojeviću, a povodom godišnjice smrti ovog velikog glazbenika kojeg su svi voljeli. Susret je inicirala Turistička zajednica grada Hrvatska Kostajnica i Gradska knjižnica i čitaonica „Milivoj Cvetnić“ u suradnji s Društvom prijatelja knjige „Milivoj Cvetnić“ Hrvatska Kostajnica.

Kroz stihove i pjesme Olivera Dragojevića, sjetili smo se „zvijezde koja nije mislila da je zvijezda“, čovjeka koji je ostavio iza sebe „trag u beskraju“, trag u svima nama koji smo s njegovim pjesmama odrastali, voljeli, plakali, ljubili…zavoljeli  život, ljude i more – Dalmaciju…Oliver je zračio jednostavnošću, dobrotom i ljudskošću te silnom ljubavi prema glazbi koja  ga je pokretala. Stoga je  ova večer sjećanja na njega protekla u toplom, intimnom, prijateljskom ozračju…Voditeljica programa bila je Marija Krupić, uz sudjelovanje Renate Žličarić, Anite Govorčinović i Vanje Cvijanovića.

Olivera smo se sjetili kroz sjajne stihove Fiamenga, Popadića, ali i glazbu Runjića i Gibonnija. Među zadnjim uradcima Olivera i Fiamenga je pjesma Tišina mora. Prelijepa pjesma, puna slutnji, znakovita:

„Na put ćeš poći i mnogo toga
sobom ćeš ponijet iz srca moga.
I stat će vrijeme i blijedit zora
ostat će samo tišina mora.
Sa nešto sjete i sitnih bora
Ostat će samo što ostat mora.
A iza tebe ko vječnost spora
Ostat će samo tišina mora.“

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here