„Branko Šubić za branitelje“ : Petrinjski ultra maratonac svladao prvu etapu od Knina do Gračaca, startao u 6 h s Kninske tvrđave, a potporu mu dali kninski dužnosnici, izaslanstvo Petrinje i prijatelji s posla

Autor:Antun Petračić

U velikom poduhvatu „Branko Šubić  za branitelje“ danas je svladao prvu etapa ultra maratona Knin-Petrinja, pješice i  ponegdje trčeći prevalivši do Gračaca prvih 54 kilometara od ukupnih 264. Start ove zahtjevne i naporne šestodnevne hodnje, koja će završiti  5. kolovoza kod spomenika na Senjaku u Petrinji, po točno utvrđenom programu počeo je u 6 ujutro s Kninske tvrđave. Ultra maratonca i njegov tim u pratnji, došli su pozdraviti i poduprijeti domaćini iz Knina i  gosti iz Petrinje i Zagreba.

Dok se sunce tek promaljalo, a kninsku udolinu još obavijala sumaglica, ovdje su se zajedno našli  kninski gradonačelnik Marko Jelić i njegov zamjenik Marijo Ćaćić, predstavnici Koordinacije udruga Domovinskog rata Grada Petrinje Đurđa Bobinac, Stjepan Galijan i Darko Dumbović, ujedno i kao osobni izaslanik gradonačelnika  Petrinje Darinka Dumbovića, predstavnik slične Koordinacije iz Knina Žarko Anić-Antić i Šubićevi prijatelji s posla u zagrebačkoj firmi Belmet 97.

Pokraj velike hrvatske zastave na vrhu Tvrđave, a ispod spomenika prvog predsjednika Hrvatske Franje Tuđmana stavljene su  svijeće i razmijenjeni pokloni. Darko Dumbović je Marku Jeliću uručili knjigu o braniteljima i oslobođenju Petrinje te suvenir stucku, a  B. Šubić s gradonačelnikom razmijenio zastave dva grada.

Tu je Darko Dumbović u ime Grada Petrinje pozvao kninskog gradonačelnika na rujansku svečanost Dana sjećanja, što je u načelu prihvaćeno, a još će se potvrditi pisanim  pozivom-dopisom.

Strmim kamenim stepenicama  svi su se s Tvrđave spustili u središte Knina i na glavnom  Trgu Ante Starčevića na spomenik hrvatskih branitelja stavili svijeće, a Branko Šubić i svoj vijenac.

Točno u 6,45 sati nastavljen je hod prve etape do Gračaca, kamo je ultra maratonac   uspješno stigao oko 16 sati. Predstavnici Petrinje dočekali su ga na jednom od cestovnog odmorišta u  vrletima Velebita na 19 kilometru, nakon 2,5 sata hodnje. Branko Šubić izvrsno se osjećao, nije se žalio na sve veću vrućinu i brdovit teren, hitro i hrabro ostvarivao  je svoj naum…

Nakon noćenja u Gračacu, u četvrtak  opet od 6 sati slijedi kraća dionica 34 km do Udbine, a često puta detalji hodnje i osobne izjave izravno  s ceste objavljuju se na www.facebook.com/brankosubiczabranitelje/.

Tročlano izaslanstvo iz Petrinje na početak  velikog poduhvata svoga sugrađanina put Knina krenulo  je automobilom u 2 sata ujutro, na vrijeme stiglo na Kninsku tvrđavu  i još tijekom ove srijede u povratku obišlo nekoliko mjesta u tome dijelu Hrvatske. O tome slijedi  naknadno posebna priča.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here