Vikend pun događanja U Hrvatskoj Kostajnici

Autor: Marija Krupić

Proteklog vikenda Hrvatska Kostajnica bila je domaćin čak trima iznimnim kulturnim događanjima. Uz večer šansone i sjajnog Srđana Depola te glazbeno-literarne večeri „Sjećanje na Olivera“, posvećene Oliveru Dragojeviću povodom godišnjice smrti našeg velikog glazbenika, u subotu, 27. srpnja 2019.  u 21,30  u velikoj dvorani Hrvatskog doma u Hrvatskoj Kostajnici gostovao je Teatar Gavran sa predstavom „Sve o muškarcima“.

Riječ je o hit- komediji Mire Gavrana u kojoj se muški svijet razotkriva s puno humora kroz niz  neočekivanih sukoba, dok svaki od glumaca igra po nekoliko različitih uloga. Radnja je smještena u današnji Zagreb, a pred nama prolaze prepoznatljivi suvremeni likovi u kojima  svaki gledatelj može lako prepoznati ljude iz svoje sredine. Mladena Gavran, koja je prošle godine režirala “Sve o ženama”, prihvatila se režije i predstave “Sve o muškarcima”, odabravši za nositelje zahtjevnih uloga tri mlada nadarena glumca: Vedrana Komeričkog, Tomislava Krstanovića i Radu Radulovića. Predstava je bila vrlo dinamična, a glumci su nam pružili istinsko teatarsko zadovoljstvo pokazavši visoku razinu glumačkoga umijeća. Pokazali su sve vještine glumačke transformacije, što mogu samo veliki glumci. Ova tri mlada glumca koji su nas nasmijali do suza, kostajnička je publika nagradila dugotrajnim pljeskom.

Organizatori ove priredbe bili su Turistička zajednica grada Hrvatska Kostajnica i Gradska knjižnica i čitaonica „Milivoj Cvetnić“ Hrvatska Kostajnica, a gotovo puna dvorana svjedoči o tome da kostajnička publika voli kazalište, pa se nadamo da će ovakvih predstava biti više.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here