Otvorio se Fast Food “Lili” – Petrinjci nahrupili u velikom broju. U par sati prodano 100 kilograma mesa

Autor:Miroslav Šantek

Dok je sv. Lovro svojim zvonima obavještavao Petrinjce da je točno podne, moj kolega novinar Antun Petračić – Toto i ja ušli smo kroz balonima okićena ulazna vrata novog objekta gdje se može u Petrinji dobro i kvalitetno  pojesti. Adresa je Nazorova 7 (nekadašnja Beriševa pekara) ,a unutrašnjost prepuna gostiju.

Fora izgeda ovako: uđete u lokal i u mesarskoj vitrini ugledate već pripremljene komade različitog vrsta mesa, odaberete 250 grama po vašoj želji za pripremu, pričekate petnaestak minuta i pečeno meso u velikoj lepinji s dodatkom pomfrita je spremno za jelo. Cijena – 25 kuna.Ovaj način pripreme i odabira mesa ne postoji nigdje u Hrvatskoj. Ovo je pravi miris Balkana, mirisnog juga Makedonije, Srbije, Albanije,Grčke, tamo gdje ljudi jedu na ovaj način začinjenu i pripremljenu hranu. A u drugoj vitrini stoje razne pite i burek s originalnom bosanskom recepturom.

Ljubavna priča bračnog para Nuhi – purgerice Mihaele i Liridona s dalekog juga – makedonskog Tetova, nakon puno godina rada u pripremi hrane, okrunjena je otvaranjem svog biznisa kojeg su nazvali Fast Food “Lili.”Njihova vrata su se jutros otvorila, a navala Petrinjaca na pravu balkansku hranu je nevjerojatna. U samo par sati pojelo se 100 kilograma mesa i sve pite. Vitrine su ostale prazne, pa su se ponovno napunile, a vlasnici su nas novinare počastili s velikom platom za dvoje. Pogledali smo to veliko čudo ispred nas. Pola kile pečenog mesa, lepinje, pomfrit, salate, sve u tolikoj količini da to jedva možemo i pojesti – samo 50 kuna.

Moj kolega Toto je vrsni poznavatelj hrane i on tvrdi da ovo što smo pojeli je izvrsne kvalitete. Točka.

Za vrijeme našeg jednosatnog zadržavanja u ovom lokalu vidjeli smo bar pedesetak gostiju, a dolazili su u i čestitari s buketima cvijeća, a gazda Liridon nas je počastio sa Skenderbeg konjakom, skoro starijim od njega, onim pićem koje se čuva za specijalne prilike u životu, a ova danas to svakako jest.

Uz vlasnike Mihaelu i Liridona, u pogonu su i dvije djelatnice Valenitna Tomić i Danijela Kolaković i ova mlada ekipa ima pune ruke posla. Možete ih nazvati na 044815-886, a kad se uhodaju uvest će i dostavu.

U svakom slučaju prošetajte se sami do Fast Food “Lili”i osjetite miris i okus juga. Mi vam to toplo preporučujemo.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here