Sinoć u Petrinji: Crna kava, crveno pivo i Martine

Autor:Miroslav Šantek

Martine Thomas je izuzetno lijepa žena koja je prošli mjesec izazvala veliko zanimanje prolaznika na zadarskim uicama, kad je ispred tamošnjeg Muzeja antičkog stakla pozirala predstavljajući novu modnu kolekciju kreatorice Elle Dušević, a mediji su pisali da je Martine izazvala “pomutnju” na ulici.

Rođena u New Yorku, haićanskih korijena, Martina je vrsna jazz pjevačica koja je bila članica grupe Pleasureswell koja je bila predgrupa velikoj glazbenoj zvijezdi – Princeu. Već preko 20 godina živi u Zadru, pjeva i surađuje s grupom Black Coffe – poznatim splitskim jazz sastavom.

Martine Thomas je sinoć zapjevala i u Petrinji. Atrij Hrvatskog doma je ugostio trio vrsnih muzičara nazvanih Black Coffe, a tko je čuo Martine kako uživo pjeva, zasigurno nije ostao hladan. Ogromna količina energije, vokal s neke druge planete, mješavina Sade i Grace Jones, psihodelija The Doorsa u zraku, crveno pivo u mojoj čaši, masno, gorko, pitko, s malo većom dozom alkohola pripremljeno u jednom selu pored Siska i Martine koja pjeva o prošlim, sadašnjim i budućim ljubavima. Martine koja pjeva o našim životima.

Sinoć je ovim nastupom započeo trodnevni Međunarodni petrinjski jazz festival.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here