I prođe još jedna motorijada…

Autor:Miroslav Šantek

Ogromna količina kiše koja je pala u kasnu noć u petak nije nasućivala na dobro. Taman su na poziv MK Veterani Petrinja na prostor Gradskog kupališta pored Kupe počeli pristizati motoristi iz raznih krajeva Hrvatske na početak 7. moto susreta koje ova motorizirana ekipa Petrinjaca svake godine početkom kolovoza, a sve u sklopu Manifestcije Lovrenčevo u Petrinji organizira. Svima je u pamćenju olujno –  kišni fijasko motorijade u lipnju koju organizira MK Big Chief na istom mjestu, a koja je naprasno prekinuta zbog izrazito loših i ekstremnih vremenskih uvjeta i kad zbog tog nije nastupio bend Opća opasnost.

Ali kiša je usred noći stala, napravila velike mokre i blatne površine, ali to nije spriječilo dolazak bikera. Polako iz sata u sat, u subotu je u šumici pored Jagićevog kioska rasla prava “šuma” parkiranih motora koje su obilazili znatiželjni “civili”, a pogotovo djeca. “Prebrojali smo čak 230 motora iz pedesetak moto klubova koji su došli na našu motorijadu. Jako smo zadovoljni posjetom i atmosferom, imali smo naše standarne moto igre, druženje, zabavu, rock svirku i nezaobilazan moto defile petrinjskim ulicama u kojem smo doista uživali. I vrijeme nas je drugog, onog udaarnog dana motorijade poslužilo” – kaže dopredsjednica kluba Ivančica Kudlek.

Njene riječi su bile istinite. Osobno sam vidio tu šumu motora i znatiželjne klince, vidio sam i kako bikeri pokušavaju osvojiti nagradu prevozeći jedni druge u tačkama na moto igrama, vidjeh i atraktivne bikerice, a kad je pala noć sve se pretvorilo u rock tulum. Cover bend praši svjetske i svima poznate rock standarde, ljudi piju, siju se i plešu. Ponekad i malo pretjeraju: jedna gošća se malo žešće rasplesala i uspjela srušiti cijeli stol prepun pivskih boca koje su svoj sadržaj istresle na njenu glavu. Ali “koege” su ju odah podignuli , stol se popunio u uroku odmah s novim pivom, a rock s bine je pičio i dalje. Odzvanjao niz površinu Kupe.

Bila je tu i atraktivna go go plesačica koja se u ritmu rocka vrtjela i plesala oko šipke (razmišljam da kupim i ja sebi jednu šipku za sobu pa da mi dolaze plesačice noću), nažalost, golu guzu i grudi nismo vidjeli – kao što to možemo na lipanjskoj motorijadi na istom mjestu i to je jedini “minus” ove vrlo uspješne motorijade.

Nažalost, dogodio se i jedan nesretni slučaj. Jedan ugostitelj je doživio strujni udar iza šanka ,završio je u bolnici i ubrzo je pušten kući. Sinoć smo ga vidjeli uživo i pričali s njim. Čovjek je živ i zdrav.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here