Raznoliki sportovi u ovim kolovoškim danima sjećanja i za Lovrenčevo u Petrinji: U kartanju bele sudjelovao 21 par, a prva dva mjesta osvojili domaćini-organizatori

Autor:Antun Petračić

U ovim kolovoškim danima ponosa, slave, sjećanja i  proslava ratno-braniteljskih obljetnica, a ujedno za Lovrenčevo u Petrinji, održavaju se i brojni sportski susreti. Motorijada, brzopotezni šah, prvi od dva malogometna turnira ( za obljetnicu ZNG) već su održani, a slijede nogometna utakmica Mladosti i GNK Dinama, odbojka na pijesku, kajakaška regata i još jedan turnir malonogometaša (katoličke mladeži).

U ovakav bogat  desetodnevni sportski program pribrajamo i 4. turnir u kartanju belota (bele), kojeg je u svojim prostorijama u Gajevoj ulici  organizirala Udruga belota Petrinja. Najprije su kartaši zapalili svijeće uz spomenik Pukovniku Predragu Matanoviću i suborcima na Senjaku, a potom igrao  21 par iz 15 udruga hrvatskih branitelja, policije, planinara i inih iz Siska, Budaševa, Popovače i Petrinje.

Predstavnici domaćina osvojili su prva dva mjesta. U završnoj partiji  Tihomir Šalić (predsjednik udruge) – Mato Babić nadigrali su klupske partnere Željka Markovića – Nenada Salopeka, a na trećem mjestu su Ramo Cervadiku i Xhevdet Babay iz udruge u Popovači.

Među 20 članova Belot klub u Petrinji dvije su kartašice, od kojih je nastupila Koraljka Ličina, a izostala Svjetlana Lazić. Među ženama  sa strane još su ravnopravno s muškarcima kartale Ivanka Dumbović, Đurđica Sruk, Ljubica i Elizabeta Jurašinović i Jasna Orečić.

Tajnik Udruge belota Milan Sarač uručio je  pokale trima najboljim parovima, a ostalima zahvalnice, kakvu  je za medijsko praćenje ovog 4. turnira povodom VRO Oluja i oslobođenja Petrinje 6. kolovoza 1995. dobio i PS portal. eu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here