Spacetrain

Autor:Miroslav Šantek

Sinoć, kad se spremao fajrunt na terasi kafića na samom petrinjskom Trgu hrvatskih branitelja, uz posljednje gutljaje piva i svjetla i glazbu koja su počela gasiti, pogledao sam na to mjesto koje je još prije samo 24 sata potpuno drugačije izgledalo.

Ovdje se odigrala završna scena fešte Lovrenčeva, tisuće ljudi se zabavljalo, prolazilo, zastajalo, odlazilo, cijela rijeka svjetala, glasova i lica se stopila u jednu masu, a na parkiralištu su bili postavljeni ogromni predmeti za zabavu, baš kao i s druge strane trga – pravi mali luna park. Tako bar na jedan dan Petrinjci dobiju veliku količinu zabave koju obilato koriste.

Tu na ovom prokleto uskom i neprikladnom parkiralištu, umjesto parkiranih automobila u zraku je na čeličnoj konstrukciji postavljen Spacetrain. Svemirski vlak francuske tehnologije koji može postići brzinu od čak 540 kilometara na sat, vrlo brzo prometalo koje se možda jednom postavi i na petrinjski željeznički kolodvor (naravno, kad vrate šine i pragove), ali do tada na ovom paklenim suncem užarenom parkiralištu se pojavio mali, zabavni Spacetrain. Jarkih boja, moćnih svjetala, ovaj vlak je od ranih popodnevnih sati privukao pažnju Petrinjaca koji su se htjeli s njim provozati desetak kratkih, ali nezaboravnih krugova ispod petrinjskog neba, a u njegove vagone su uskakali svi – i staro i mlado.

A ujutro je sve nestalo. Spacetrain je otišao negdje. Tko zna gdje.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here