Vrlo burna, napeta i zanimljiva priča stiže iz Siska. Priča ide ovako: U 21 sat 7.kolovoza dobivam dojavu o napuštenim psima na Hrastovačkoj gori… U 22h sjedam u auto i iz Siska krećem po njih. Netko ih je ostavio usred šume, usred ničega. Četiri mala štenca ni 2 mjeseca starosti, puni buha, izgladnjeli, šićušni. Dolazimo skoro do vrha Hrastovačke gore oko 23 sata, no ostajemo bez goriva… Usred mraka, usred ničega izlazimo iz auta tražeći signal kako bismo se mogli javiti da smo zapeli i ostali bez goriva. No nismo odustali, pješke smo otišli do vrha gdje ih je prijatelj koji ih je pronašao i javio da su gore zagradio dok ne dođemo po njih. Pokupili smo štence, prijatelji su nam dovezli gorivo te u 2 u noći stižemo kući. Sjedimo u prijateljevom dvorištu, gledamo se i ne znamo što sad. Kod njega ne mogu biti dugo jer ide na more.

U ponedjeljak 12.kolovoza u ranim jutarnjim satima, malci ostaju bez privremenog smještaja… Očajni, umorni molimo sve portale, udruge i ljude da pruže dva kvadrata svoga stana ili dvorišta za ova 4 siročića. I napokon, sretna vijest! Ne, nisu pronašli privremeni smještaj, nego jedan ide u svoj zauvijek dom! Pomiješanih osjećaja malca pratimo u zauvijek dom, dok očajno molimo za pomoć za preostala tri jer NEMAJU KUD! Budući da se nitko nije javio, bili smo prisiljeni malce ostaviti u staroj, derutnoj vojarni u Lađarskoj punoj stakla, lisica, štakora i čagljeva… Molili smo se da prežive noć…

Jučer, 13.kolovoza stiže poruka: “Možemo ih uzeti do 25.8.! Napokon smo odahnuli, barem malo. Štence smo cijepili, čipirali i umorne ih odvezli u privremeni smještaj. Tamo su s prekrasnim ljudima, pesekom i mačkom. Trenutno imaju full tretman: od kuhanih obroka, krevetića do veeelikog dvorišta i odličnog društva. Dakle ljudi, ova mala ekipica traži svoje zauvijek domove. Po procjeni veterinara biti će manjeg ili srednjeg rasta (12-15kg). Udomljavaju se isključivo potpisivanjem ugovora o udomljavanju Udruge za zaštitu životinja Bijeli Očnjak! Hvala svima koji su se potrudili oko dijeljenja objave, a posebno Sari i Karlu iz Udruge i privremenim udomiteljima koji se zajedno samnom bore da štencima pružimo sve najbolje. Ne smijem zaboraviti ni svoje prijatelje koji su sudjelovali u spašavanju! Ukoliko ste zainteresirani za udomljavanje ovih malih divnih stvorenja možete se javiti na FB stranicu Udruge za zaštitu životinja Bijeli Očnjak ili Karlu na broj 098 9251 231! Ne zaboravite da ovakvih pasa ima mali milijun i ovo je samo jedna od ovakvih priča! Podijelite priču i ponudite Bongu, Boniju i Beti najbolje što zaslužuju!

Za PS portal Paola Fridrih

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here