Nova vizura se otkriva – pri kraju su radovi na petrinjskom groblju sv. Benedikta

Autor:Miroslav Šantek

Već nekoliko mjeseci traju radovi na uređenju i proširenju groblja sv. Benedikt koji se bliže kraju i koji su promijenili izgled ovog dijela Petrinje. Naime, postavljeno je više od tisuću kvadrata kocki, zasađeno je preko 1500 komada čempresa i tuja, a pogledate li na istočni dio groblja sa susjednog brda gdje se nalazi groblje sv. Nikole, vidjet ćete potpuno drugu vizuru ovog mjesta.

Ono što osim postavljenih kocki i posađenog zelenila upada u oči su asfaltirani prilazi oko groblja i veliko parkiralište na vrhu. Ovim je zauvijek nestalo rupa, makadama i blata prilikom posjeta grobovima naših pokojnika koji leže u vječnosti na tom mjestu. Evo i što sam gradonačelnik kaže na ove radove:  „Radovi su u samome finišu i pred sam završetak ogromno parkiralište koje je iz Intervencijskog plana i u ovome jednom dijelu groblja gdje su postavljene kamene kocke, a sama investicija iznosi negdje oko 3.900.000,00 kuna. Nadamo se da će kroz 15 dana biti sve gotovo te da ćemo imati asfalt u finalnoj fazi i da će ovaj projekt kroz mjesec dana dobiti uporabnu dozvolu. Danas vidimo da nakon Vidikovca među završenim radovima su i groblje, a s druge strane mislim da će kroz nekih mjesec dana biti gotovo igralište na Slatini i s treće strane nam je jako bitno da se oko crkve Preobraženja Gospodnjeg na Slatini napravi javno parkiralište i cesta u što skorijem roku. Svakodnevno stišćemo sve one koji su u Intervencijskom planu koji su dobili posao i znam da mnogima nije lako jer nema radne snage, ali ugovori se moraju poštivati, a ja samo tražim strpljenje od građana koji čekaju da se to sve napravi – kaže Dumbović.

Proširenje groblja Sv. Benedikt u Petrinji dio je projekta „Razvojem male (komunalno prometne) infrastrukture do unaprjeđenja kvalitete života (3RP3)“ vrijedan 34.677.711,21 kuna sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj sa 27.485.076,51 kn bespovratnih sredstava. Zajednički ga provode Grad Petrinja i partner Komunalac Petrinja d.o.o., a na provedbi radi tim od 6 osoba predvođen voditeljicom projekta Mirom Vitković Mačković.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here