Izvještaj s gradilišta na petrinjskom groblju sv. Bendikta – asfaltirane su pješačke staze i postavljeni prometni znakovi

Autor:Miroslav Šantek

Radovi na uređenju petrinskog groblja sv. Benedikt su jako zainteresirali naše čitatelje koji su nam poslalii neke upite – npr: nisu mogli po fotografijama ocijeniti mogu li se dva auta miomići na prilaznoj cesti prema groblju, a kako su još uvijek radovi u tijeku i friški asfalt se stavlja, tako se ni promet još ne pušta na to mjesto – ali pogledali smo jučer i ocijenili da se mogu miomići dva automobila.

Ono što smo vidjeli i što nas veseli je što su se asfaltirale pješačke staze na prilazu groblju i u samom istočnom dijelu groblja. Postavlja se i prometna signalizacija koja po viđenom kazuje da će se na samom prilazu parkirališta (koje je devedeset posto završeno) promet pretvoriti u jednosmjeran ulaz na parkiralište i također jednosmjeran izlaz iz njega. Veseli činjenica da se pazilo na mjesta za parkiranje invalidnih osoba, a primjetili smo čak i znak za mjesto za autobus.

Ta istočna strana groblja sada zaista izgleda jako dobro sa asfaltiranim pješačkim stazama, posađenim čempresima i postavljenim kockama. Također, asfaltirana je i staza koja od mrtvačnice vodi prema tom dijelu groblja tako da sprovodna povorka koja ide prema tom novom dijelu groblja više neće ići po prašini i blatu, već po asfaltu.

Ovaj projekt Grada Petrinje se približava kraju. Radovi iz dana u dan su vidljivi.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here