Nije O.K. – “Pizdarijica” je još uvijek na svom mjestu

Autor:Miroslav Šantek

Prije 12 dana prošetali smo Petrinjskom šetnicom i na njoj, baš ispod turističkog putokaza, na lokaciji puta koji spaja prostor između groblja sv.Roka i područja spomen obilježja Vila, zatekli ogromnu količinu istovarenog smeća u vrećama i rifuzi. Priča je objavljena na PS portalu, mnogi čitatelji su se zgražali, a bilo je i onih koji su to nazvali malom pizdarijicom koja se lako riješi.

E  pa, otišli smo vidjeti što se dogodilo, da li je itko reagirao, čistači, službe, Europska unija, država, županija, grad, sela i zaseoci, zeleni, plavi, crveni, osviješteni, neosviješteni građani, ljubitelji prirode ili bilo tko drugi uključujući i građanina koji je to nazvao pizdarijicom koja se lako riješi – nitko nije ni prstom mrdnuo.

Prošetali smo dalje uzbrdo i došli do spomen područja Vila. Na ovom mjestu je jedno od obilježja masovnih grobnica, ovdje se u rujnu 1991. dogodio težak zločin nad zarobljenim hrvatskim vojnicima, ali ni to saznanje na koje sasvim uočljivo ukazuju natpisi na obavijesnoj ploči pored spomenika ne priječi neke neodgovorne građane da bacaju smeće čak po spomeniku. Možda sam u krivu, možda to doista nikoga ne zanima, ali ipak mislim da po grobovima i obilježjima stradanja ljudi ne bi smio raditi takve stvari. Nije O.K. Kućni odgoj – nula bodova.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here