U Glini se okupilo šezdeset knjigolovaca

Nesvakidašnji lov dogodio se u utorak 20. kolovoza u Glini. Naime, u organizaciji Knjižnice i čitaonice Glina održan je knjigolov pod nazivom Potraga za odbjeglim knjigama.

O čemu se radi pitali smo voditeljicu ove tajanstvene i uzbudljive, edukativne akcije kroz cijelu zgradu Hrvatskog doma, na čijem se katu nalazi gradska knjižnica – knjižničarku Lidiju Klobučar: „Potraga za odbjeglim knjigama zamišljena je kao avantura za djecu  u kojoj na zabavan način nešto i nauče. Knjigolovci su podijeljeni u  četiri ekipe. Vođa svake ekipe dobio je veliku srolanu mapu koja ih  je vodila do skrivenog blaga – četrnaest knjiga po ekipi; sve lektirni  naslovi. Ekipe su dobile po dvije pletene košare u koje su skupljale  knjige te papire s postavljenim pitanjima o pronađenim knjigama, na  koja je trebalo odgovoriti. Oduševio nas je odaziv djece – sudjelovalo ih je šezdeset!“, rekla nam je profesorica Klobučar.

Avantura nije bila natjecateljska i na kraju je ravnateljica Knjižnice  Suzana Šantek svim sudionicima podijelila diplome. Potom su se  zasluženo odmorili uz sokove te slane i slatke zalogaje.

Košare često služe za branje gljiva no u Glini u njih skupljaju knjige!

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here