Gdje otići danas? U Topolovac!

Autor:Miroslav Šantek

Topolovac je smješten na lijevoj obali rijeke Save, nizvodno od Siska, u donjoj Posavini na putu prema Parku prirode Lonjsko polje i među najstariim naseljima je uz Savu nizvodno od Siska. U sastavu je Grada Siska i u njemu obitava nešto ispod tisuću duša, a neke od njih su se udružile u udrugu koju su nazvali ZaTo i organizirali lokalni događaj – Mali topolovački sajam koji je u sklopu Projekta “Moj Topolovac.”

Danas se održava Mali topolovački sajam koji starta Malom obiteljskom biciklijadom, a organizira ju udruga ZATO Za Topolovac, u suradnji s BK Roda. Rekreativnog je karaktera, stoga bilo koji oblik natjecanja ili prebrza vožnja, koja bi mogla utjecati na sigurnost bicikliranja, nije dozvoljena. Staza je uglavnom ravna i nema brda (cca 20 km u jednom smjeru). Vozi se po gradskim i prigradskim (topolovačkim) ulicama te se svi sudionici moraju pridržavati prometnih pravila i uputa redara biciklista. Start je u 16 sati u Sisku ispred Malog kaptola (prijave od 15.30), a cilj je u Topolovcu, na Malom topolovačkom sajmu (pomoćno igralište NK TŠK 1932). Kotizacija iznosi 20 kuna (na cilju osiguran obrok i jedno piće). Ne plaća se za djecu do 14 godina.

Od 16 h krenut će okupljanje izlagača, a službeni program počet će u 17 h. Sve će se odvijati na pomoćnom igralištu NK TŠK-1932. Ove godine na Sajmu će izložiti 20-ak izlagača: obiteljsko-poljoprivredna gospodarstva, udruge, učeničke zadruge, braniteljske zadruge i kućne radinosti. Bogat poslijepodnevni kulturno-zabavni program počet će u 17 h, a završiti u 20 h.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here