Dominko Kasalo je jutros krenuo u akciju – spreman je i leći na neizvađene tračnice nepostojećeg željezničkog prijelaza u sisačkom Novom Pračnu

Autor:Miroslav Šantek

Dominko Kasalo je trenutno stanovnik naselja Mošćenica i kao tisuće drugih ljudi svakog dana prelazi automobilom preko nepostojećeg željezničkog prijelaza na sisačkom Novom Pračnu. Svi smo mi u posljednjih, skoro tridesetak godina otkako je početkom Domovinskog rata prestala funkcionirati željeznička pruga Caprag – Petrinja – Karlovac , na ovom prijelazu kotačima naših automobila udarili u ove željezničke tračnice i to bez ikakve potrebe i svrhe. Rat je počeo, rat je završio, a promet se nije uspostavio. Pruga je ostala zaboravljena, na nekim mjestima minski sumnjiva, a prije pet, šest godina kompletna pruga je uklonjena sve do Karlovca. I tračnice i pragovi. Stotine kilometara tračnica su izvađene, ali ne i na ovom vrlo prometnom i frekventom mjestu. I tako to traje godinama. Bespotrebno udarate kotačima u desetak metara tračnica koje sada više ništa sa strane ne drži pa proizvode veliku buku koju okolni stanari ne mogu više podnositi.

Moja kuća se trese kad ovuda prolaze automobili, a prolaze neprestano. Mala djeca ne mogu spavati po noći od buke. Te zaostale šine smetaju svima nama u okolici. To treba izvaditi – mi više ne možemo živjeti od tog udaranja i buke – kaže jedna od susjeda nepostojećeg željezničkog prijelaza Kata Grudenić.

Zašto tih desetak metara tračnica koje oštećuju automobile i prave buku  nije izvađeno ne zna se, ali kroz neko vrijeme, kad se od njihovog pomicanja prilikom prelaska milijuna tona tereta ošteti sama prometnica, Hrvatske ceste Sisak dođu i saniraju oštećenja novim slojem asfata prije samih tračnica. Pripreme za taj ponovni zahvat su upravo odradili jutros, kad se nešto prelomilo u Dominku Kasalu koji je odlučio djelovati. Snimio je taj nepostojeći prijelaz i objavio video snimke na facebooku gdje uz svoj govor gledateljima objašnjava zašto je to učinio i s kim je kontaktirao.Kaže da više ne može to gledati da je odlučio prekinuti tu situaciju.Nada se da će mu građani pomoći u njegovm naumu, a ako i ne, Kasalo kaže da će u krajnjem slučaju biti spreman i leći na te tračnice i zaustaviti promet. Nepostojeći prijelaz se sanira, a nemamo novca da sanirao crne točke gdje u prometu ginu ljudi, to je neprihvatljivo  – kaže Kasalo.

Zvao sam  Ceste Sisak, razgovarao sam s direktorom koji mi je rekao da su oni izvršitelji radova, a nalogodavac su Hrvatske ceste  koje sam zvao ali nisam uspio razgovarati s direktorom, objasnio sam tajnici tko sam i što želim i ostavio sam broj mobitela, ali nisam dobio odgovor.Dominko je teški srčani bolesnik, ali i odlučan čovjek koji kaže da se više ne treba nikoga bojati i da građani moraju promijeniti mnoge nepravde i nelogičnosti. Nakon što je snimio video zapise i podijelio ih na facebooku, odlučio je odabrati PS portal kao medij koji će prenijeti njegovu priču javnosti, a ako se stvari nimalo ne promijene, pozvat će i veće državne medijske igrače tipa Provjereno i slične. Već sutra kreće u razgovor sa okolnim stanarima čija će mišljenja stavljati na facebook, a u krajnjem slučaju kaže da je spreman i leći na te tračnice, a kad to televizijske kamere snime, stvari će se sasvim sigurno srediti.

Što će se dogoditi oko ovog slučaja vidjet ćemo.

Molim vas da poslusatevi pogledate do kraja,te da dijelite I komentirate ovu sramotu,za koju je nadlena Hrvatska uprava za ceste ispostava Sisak,poslije ovog slijedi I drugi dio videa

Gepostet von Dominko Kasalo am Mittwoch, 28. August 2019

 

Drugi dio videa,dijelite komentirajte

Gepostet von Dominko Kasalo am Mittwoch, 28. August 2019

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here