Zadnji dan kolovoza – avioni iznad glava

Autor:Miroslav Šantek

Zadnjeg dana kolovoza ljeto je pokazalo svoje pravo lice. Vrućina, sparina, zlatno sunce i plavo nebo i beskrajni semafori između Petrinje i Siska. Mali predmeti koji već godinama stoje na toj cesti i ne vidi im se kraja. Jutros za kavom moj prijatelj reče da je ova Aglomeracija potrajala skoro ko prošli rat, a od rata je samo duže trajala Santa Barbara na televiziji. Nadajmo se da Aglomeracija neće sjebati Eden, Cruza i ekipu iz te serije za koju su se kako kruže glasine čak i mise u crkvi plaćale.

Kupske noći su manifestacija koja se sada već ustalila i krajem kolovoza Siščanima i njihovim gostima donosi nekoliko dana zanimljivih sadržaja na šetnici uz Kupu. Održavaju se igre na vodi – kupska alka i utrka kupskih čamaca, a prostor uz obalu popune štandovi prodavača i razni zabavni sadržaji. Može se reći i da se građani u dobrom broju kreću ovim prostorom i život struji uz obalu. Ono, što je vro atraktivno i zanimljivo je Aero show. Zmajevi i lake letjelice pojave se na sjevernom nebu, naprave krug i uz najavu i opis voditelja na zauvijek usidrenom brodu Biokovo, pozicioniraju se iznad Kupe, prelete Stari most i prođu nisko pored šetnice prepune ljudi koji ih fotografiraju mobitelima i mašu na pozdrav.

Čini se da svi uživaju u tim trenucima, a situacija je kulminirala kad su se pojavili laki avioni čiji su piloti vrhunski utrenirani i uz obojani trag iza sebe izveli i nekoliko akrobacija u letu i zaradili poveći pljesak. Poneko dijete se i prestaršilo i zaplakalo, ali na tlu se pojavio i klaun i likovi iz mašte Walta Disneya i sredili “problemčić.”Kasno je ljeto. Vrijeme je prekrasno, toplo, terase su pune ljudi. Piju, smiju se i zabavljaju. Samo nek potraje.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here