Filmske scene na površini Kupe

Autor:Miroslav Šantek

Oko15:30, prve nedjelje mjeseca rujna, sisačke ulice su prilično prazne. Ljudi su se stacionirali u svojim kućama, stanovima, dvorištima ili krevetima i odmaraju skrivajući se od velike vrućine i sparine.Rijetko se kome izlazi, a oni koji su u gradu pozicionirali su se u hladu terasa kafića i gledaju kako polako nestaje cijeli zabavni mali grad koji je bio postavljen na Šetnici Slave Striegla, a sve u sklopu ovogodišnje manifestacije “Kupske noći” koja je trebala završiti u nedjeljno popodne i to na vrlo atraktivan način – sportovima na vodi.

Međutim, u vrijeme moga dolaska na vodi nije bilo nikoga pa sam prošetao Drugom ulicom i krenuo prema Starom mostu kad je iznenada jedna majka podignula u zrak svog mališana i okrenula ga prema Kupi. Iz daljine se čuo zvuk motora i mnogobrojni glasovi. Na velikom, jarkom bojom obojanom gumenjaku nalazili su se mladoliki putnici sa sgurnosnim pojasevima na sebi, a vukao ih je uz pratnju čamca HGS-a, veliki jet ski, vodeni skuter dovežen iz Zagreba  ( Nemo Adria d.o.o. Zagreb) i to velikom brzinom. Iza njih je ostao samo bijeli trag valova, a svi su nestali s obzora i otplovili prema željezničkom mostu.

Doista filmska scena, primamljiva za snimanje mobitelom slučajnih prolaznika na Starom mostu se dogodila. U daljini vidite kako sredinom Kupe dolazi velikom brzinom mala grupa plovila, a putnici ili žmire, ili uživaju, a poneki i vrišti – od sreće i uzbuđenja i prilike da je besplatno dobio proživljenu uspomenu koju će sasvim sigurno dugo pamtiti. Ekipa se vratila do vječno parkiranog “Biokova” i iskrcala putnike na obalu.

A onda je doplovio iza njih čamac SK10457. Jurio je punom brzinom, ali nije se mogao mjeriti sa plovilima koja su prije njega došla i prošla ispod Starog mosta. Međutim, prizor je bio vrlo zanimljiv i šarmantan. Netko vozi i pokušava impresionirati djevojke ili žene motorima ili skupim automobilima. Ovaj čovjek je vozio žensku osobu na pramcu. I uživali su u vjetru kupskom.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here