Vožnja u suprotnom smjeru u središtu Petrinje – vozač je napravio brojne prekršaje i kažnjen je sa 8.300 kuna i tri mjeseca bez vozačke dozvole

Autor:Miroslav Šantek

Nisu rijetke pojave da vidite neki automobil koji vozi u suprotnom smjeru središtem Petrinje – produži ravno iz Duge ulice i uđe u jednosmjernu Turkulinovu pa ga vozači koji mu dolaze u susret upozore da je pogriješio, pa stane, okrene se i vrati u pravi smjer. Dogodi se mnogima. Ili da s parkirališta na Trgu hrvatskih branitelja skrenu u zabranjeni lijevi smjer. Izrazito opasni problem nastane kad se vozite Gajevom i skrenete ulijevo kod parka, a ono na vas ide automobil iz suprotnog smjera. To mi se i osobno dogodilo i nije mi baš bilo svejedno. Policija je upravo objavila službeno priopćenje da je zaustavila i kaznila jednog takvog vozača. Evo što su napisali:

U nedjelju, 1. rujna oko 2 sata, na trgu Dr. Franje Tuđmana u Petrinji, policijski službenici zaustavili su osobno vozilo zagrebačkih registracija kojim je upravljao 37-godišnji muškarac pod utjecajem alkohola od 2,29 promila u suprotnom smjeru, koji za vrijeme vožnje nije koristio sigurnosni pojas i koji kod sebe nije posjedovao vozačku dozvolu. Vozač je uhićen i doveden na prekršajni odjel Općinskog suda u Sisku koji ga je kaznio ukupnom novčanom kaznom od 8.300 kuna, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here