DVD Hrastovica organizirao 2. sportske igre: U svakoj disciplini elementi vatrogastva

Novinar: Antun Petračić 

Dobrovoljno vatrogasno društvo Hrastovice broji  76 odraslih članova ( 15 ispitanih vatrogasaca), 10 mladeži i 13 djece i svim tim  ujedinjenim snagama organiziralo 2. vatrogasne sportske igre, jedine takve među  devet društva povezanih u Vatrogasnu zajednicu Grada Petrinje. Tjedan dana nakon slavljenja tradicionalnog hrastovičkog  godišnjeg mjesno-župnog Bartolovog, ovo je bilo Bartolovo u malom, a održano je na poligonima oko župne crkve sv. Bartola i parkiralištu Narodnog doma Stjepan Radić, uz zemljišnu parcelu  budućeg doma – spremišta DVD.

U dječjoj konkurenciji sudjelovali su vršnjaci iz domaćeg DVD i susjedi iz Budičine, te pomladak Petrinje, čime je ovo gradsko DVD prvi puta nakon Domovinskog rata osposobilo svoje najmlađe nasljednike.

Kod odraslih su se nadmetali  domaći DVD, njihovi pobratimi iz Sela, a od  čak pet udruga iz ovog sela, zajedničku postavu  činili KUD Hrastovička gora- Skijaški klub Vrelo, te ŠNK Sloga-Planinarsko društvo sv. Duh.

– Nedolazak je opravdalo nekoliko očekivanih  DVD-a, a vjerujemo u masovniji odziv iduće godine, jer ovakve Igre mislimo ustaliti svako  ljeto. One su prilika za druženje, upoznavanje, zbližavanje, prijateljstvo, rekreaciju i zabavu. U sve discipline brzine, spretnosti, preciznosti, okretnosti i koordiniranosti unijeti su i elementi vatrogastva, čime  su i edukativnog sadržaja-kaže Josip Karaga, predsjednik DVD Hrastovica.

Cjelodnevno događanje mladih i odraslih proteklo je tik do  novokupljenog zemljišta za vatrogasno spremište s garažom, a sada ih  privremeno zamjenjuje pokretni kontejner. J. Karaga ističe zahvalu Gradu i Vatrogasnoj zajednici Petrinje na financijskom  rješavanju vlasništva i tijeku izrade projektne dokumentacije, čime se iduće godine očekuje početak radova, a za dvije godine okončanje  tih osnovnih uvjeta ovog DVD.

Vatrogasce je došao pozdraviti i novi župnik fra Dragutin Grizelj, a svaki je natjecatelj kući ponio  medalju organizatora.

Među sudionicima  taj su se dan slavila čak tri   rođendana. Iz DVD Sela 43. rođendan bio  je članu Zapovjedništva Davoru Bubanu, hrastovačkom zetu po supruzi Mileni, rođenoj Rokić, 20 godina navršio je Ante Pešik iz Bresta Pokupskog, basista Tamburaškog sastava Taman, iz kojeg su dečki  zabavljali tijekom dana, a na petu godinu Tomi Perekoviću prigodno su zapjevali njegovi prijatelji iz DVD Hrastovice.

Ova tri slavljenika  međusobno su si čestitala.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here