Kako je Glina dobila more – podsjetnik na kraju sezone

More nije daleko kada knjižnica ima plažu – i to ne bilo kakvu nego plažu na kojoj sva djeca čitaju. Takvu plažu iz snova dobila je ljetos  Knjižnica i čitaonica Glina. Ova plavetna plaža plod je mašte i truda knjižničarke Lidije Klobučar koja je dvaput tjedno tijekom srpnja i  kolovoza djeci na njoj čitala priče i vodila likovne radionice tematski vezane uz pročitano.
„Nekom je naša plaža, kao i meni samoj, bila jedino more ove godine. Osim druženja sa slikovnicama, djeca su se na njoj igrala  loptama kao da su u pravom moru, stavljala na sebe pojaseve, maske za ronjenje, peraje, plovila u čamcu, leškarila pod suncobranom kojeg je glumio plavi kišobran…

Da smo pets friendly plaža pokazali smo  kada smo na njoj ugostili petero mačića. Bilo je to mjesto međugeneracijskog druženja jer su nam se više puta na radionicama pridružili korisnici Doma za starije osobe Glina. Sada se bliži nova  školska godina, a s plivanjem i kupanjem u našem carstvu knjiga nastavit ćemo sljedećeg ljeta.“, rekla nam je voditeljica projekta  Plaža u knjižnici Lidija Klobučar.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here