Braća Slaveni (Zeko i potočić)

Autor:Miroslav Šantek

1954. godine je Branko Mihaljević u samo 20 minuta izbacio iz sebe nešto što će trajati, čini se, vječno. On je te godine za potrebe jedne dječje priredbe napisao pjesmu “Zeko i potočić” koja je do današnjih dana otpjevana bezbroj puta. Na razne načine, od raznih izvođača. A kako je to dječja pjesmica, nekako “paše” uz ovaj ponedjeljak kad su u školske klupe ponovno sjela djeca.Mnoga od njih i prvi put u životu.

A prije nekoliko dana, u slovačkoj Trnavi, hrvatska nogometna repka je odigrala kvalifikacijsku utakmicu protiv domaćina Slovačke koju je pobijedila s visokih 4:0. Uoči same utakmice, slovački mediji su izvještavali o vrlo ugodnim hrvatskim navijačima koji su došli bodriti kockaste dečke, a puni su hvale i za naše nogometaše koji su se rado odazivali na “selfiranje” sa Slovacima i dijelili autograme, a posebno hvale Luku Modrića i nazivaju ga vrlo prirodnim i normalnim čovjekom, mada je izrazita svjetska nogometna zvijezda.Ukratko, novinski i portalski članci su puni hvale prema, kako oni nazivaju Hrvate – braći Slavenima.

Luka Modrić u Trnavi. Foto:screenshot

A društvenim mrežama kruži i zanimljiv video u kojem su glavni akteri skupina hrvatskih navijača, nepoznata mlada mama i njena beba u kolicima koje su nasred ulice zaustavili naši dobro raspoloženi dečki i otpjevali joj čuveni hit iz te davne 1954.  – Zeko i potočić. Potpuno je nebitno što ni mama ni beba nisu razumjeli o čemu se radi u toj pjesmi. Kažu, da je to ekipa iz našeg kraja. Iz Kutine.

JE LI OVO SVE NA SVIJETU? Ekipa iz Kutine bebi u Slovačkoj pjevali "Zeko i potočić" 😍"I plače, plače zeko mlad,za potočićem timžali, žali zeko sadžali srcem svim…", pjevali su hrvatski navijači bebi koja ih je znatiželjno promatrala iz kolica.Hvala @miaamadre na snimci ❤️Ovo su slike koje želimo gledati, bravo momci ❤️🇭🇷❤️

Posted by Nogometne vijesti on Saturday, September 7, 2019

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here