Vodstvo HSS Petrinje prvi puta u Srednjim Mokricama: U koaliciji „Rad za naš grad“ uloženo 600.000 kuna, realizira se ili planira još 1,2 milijun

Autor:Antun Petračić

Ispod  velikog povijesnog barjaka Hrvatske seljačke stranke Hrastovice iz 1938. godine, radni sastanak u domu Srednjih Mokrica održao je Gradski odbor HSS Petrinje. Bilo je ovo  prvo okupljanje vodstva stranke izvan Petrinje, a razmatrao se dosadašnji stranački doprinos ovom dijelu Grada, dogovorila provedba više aktualnosti, osnovana je Asocijacija branitelja HSS Hrvatski sokol i stavljene svijeće na spomenik svim mještanima sela Mokrica i ostalim braniteljima ovog područja.

Uz predsjedavanje predsjednika Gradske organizacije  HSS Miroslava Petračića preuzete su obveze za izbore gradskih četvrti i vijeća mjesnih odbora na kojima će zadnje nedjelje u listopadu  HSS sudjelovati sa svojim kandidatima. Do 27. listopada obavit će se razgovori o kandidiranju unutar koalicije u Gradskom vijeću Petrinje  vladajućih stranaka Rad za naš grad, među kojima su i članovi HSS.

U nadolazeću nedjelju 15. rujna ova  će stranka na svoje tradicionalno godišnje hodočašće u Svetište Majke Božje Bistričke, a iz Petrinje će se putovati u dva autobusa, u koje će se ujutro ukrcati  putnici po pokupskim selima i Hrastovice-Taborišta, a zajedno krenuti s Trga hrvatskih branitelja.

U novoosnovanoj Asocijaciji branitelja HSS Hrvatski sokol Petrinje  ukupno je 51 član, a za njihova predsjednika izabran je Miroslav Dobrinić iz Glinske Poljane, potpredsjednika Josip Jerkovac iz Križa, tajnika Antun Lovreković iz Petrinje i blagajnika Božidar Tonković iz Župića.  Osnivačku skupštinu ove asocijacije vodio je Francek Tonković, potpredsjednik Hrvatskog sokola za HSS cijele Hrvatske, koji je ujedno i član nedavno osnovanog Odbora za hrvatske branitelje Gradskog vijeća Petrinje. Uz čuvanje, zaštitu i njegovanje postignuća Domovinskog rata, kao i  stalnoj skrbi i usluzi svojim članovima, Hrvatski sokol HSS Grada Petrinje odmah će pokrenuti postupak za postavljane spomen ploče uz Spomenik Skele spasa u Nebojanu s imenima trojice branitelja poginulih pokraj skele 10. listopada 1991., Nikole Čauševića, Vlade Čavka i Ivana Čauševića.

Vodstvo HSS Grada Petrinje razmatralo je i  doprinos svoje stranke uključene u koaliciju Rad za naš grad u  poboljšanju uvjeta života stanovnika triju Mokrica i Međurača, iz kojih  je predsjednik ogranka Željko Horvat. Do sada je ovdje Grad Petrinja uložio 600.000 kuna, a u provedbi  je ili se planira ostvariti još 1,2 milijun kuna. Po riječima Ante Marića, privremenog pročelnika Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i imovinu Grada,  saniran je most Mokrice-Međurače, poduprijeti vinogradari u Gaju i izrađen projekt za cestu Gaj, napravljena je projektna dokumentacija za zamjenu krovišta na domu u S. Mokricama, u kojeg je uveden vodovod,  pomoglo se DVD Nebojanu, obnovi Spomenika Skele spasa, proglašenju Banijske šare svinje hrvatskom autohtonom pasminom i u drugim potrebama ovog dijela Grada Petrinje.

Nakon radnog dijela,  susretu haesesovaca u Srednjim  Mokricama nazočio je i gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here