Marija Bučar – gitaristica iz Petrinje grada

Autor:Miroslav Šantek

Djevojke s električnom gitarom u rukama nisu baš česta pojava u našim krajevima, ali taj stari Grad Petrinja se može pohvaliti da u njemu živi i svira jedna takva. Ona se zove Marija Bučar i dolazi iz stare petrinjske glazbene obitelji pa su joj vjerojatno geni zatitrali i usmjerili je prema gitari.

Marija je mlada djevojka pred kojom je čini se sjajna glazbena budućnost. Tek su joj  22 godine, studentica je diplomskog studija eksperimentalne biologije, točnije botanike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu. Osim toga, od nedavno je počela raditi u glazbenoj školi u Petrinji kao nastavnica gitare. Završila je gimnaziju u Srednjoj školi Petrinja i gitaristički odsjek u Glazbenoj školi Fran Lhotka Sisak. Svira akustičnu i električnu gitaru, a gitarist kojeg bi izdvojila je Tobias Rauscher.

Ova mlada petrinjska gitaristica večeras će održati nastup u Atriju Hrvatskog doma s početkom u 19,30 sati. Koncert je nazvala “Zvuci moje sobe”, a kaže da publika može očekivati spoj klasične i popularne glazbe, ponešto za svaki ukus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here