S dva autobusa 102 putnika: HSS Grada Petrinje na godišnjem hodočašću u Mariji Bistrici

Autor:Antun Petračić

U velikom broju i zapaženim nastupom Hrvatska seljačka stranka  Grada Petrinje uključila se u tradicionalno godišnje hodočašće svoje stranke za  cijelu Hrvatsku u Nacionalnom svetištu Majke Božje Bistričke.

Čak 102 putnika, članova HSS Petrinje, uz rodbinu i  pristaše, do zadnjeg mjesta popunila su dva autobusa, a primili još i četvero gostiju iz Siska. Naravno, ponovo se s ponosom nosio i  u svetištu na otvorenom pokazao povijesni barjak HSS Hrastovice iz 1938. godine, a HSS-ovci Petrinje dobili su posebnu čast da njihova četiri muškarca u narodnim nošnjama u procesiji oko svetišta nose crni kip čudotvorne Majke Božje Bistričke.

Petrinjci su sudjelovali u Pobožnosti Križnog puta po Kalvariji, te u cjelokupnom crkveno-misnom obredu, a  u prirodi Hrvatskog Zagorja slasno objedovali svoju hranu spremljenu još u Petrinji. Uz dva odojka s ražnja i sve vrsta pića, ostalo je toga i za isto popodne   darivanja viška mesa i priloga obitelji u socijalnoj potrebi iz Petrinje.

-Hodočašće u Mariju Bistricu svima je ostalo u lijepom sjećanju, osjećali smo se produhovljeni, sretni  i zadovoljni. Sada su već u tijeku velike pripreme za izbore mjesnih odbora i gradskih četvrti Petrinje na koje  će 27. listopada HSS izaći svojim vlastitim listama ili u koaliciji s ostalim strankama- kaže Miroslav Petračić, predsjednik  ove stranke za Grad Petrinju.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here