15:30 – putovanje kroz prometni sisački “krkljanac”

Autor:Miroslav Šantek

S ovih digitalnih čuda današnjice, s Vibera oko 16 sati mi stiže poruka. Poslala ju je moja prijateljica koja se upravo bila probila kroz gužvu u Sisku koja se stvara u to doba i koja je sretno došla na svoj cilj. Kaže da semafori ne rade i da su velike kolone automobila na cesti. Bila je potpuno u pravu. Sve to sam vidio jučer oko 15:30.

Ja volim protegnuti noge, pa se tako uvijek sparkiram pored “Bijele lađe” na Lađarskoj, prošetam preko mosta i cipelugom obiđem središte Siska. Obično to obavim u neko drugo vrijeme i trudim se izbjeći kad ljudi počinju ići kući s posla, pa se počnu stvarati veće kolone automobila na cesti.

Još kod “sata” u smjeru Starog mosta su stajali zaustavljeni automobili i po sistemu kreni . stani, metar po metar, gmizali preko mosta, tako da sam ih laganom šetnjom sve prestigao i prešao Stari most. Tamo na raskršću nisu radili semafori, već su promet regulirali pripadnici Prometne jedinice mladeži. Nakon nekog vremena, shvatio sam da poneki vozači baš i ne znaju prepoznati njihove pokrete i naredbe. Ali, sve ide bez nekih većih problema.

Sjedam u auto i iz Lađarske skrećem udesno u ulicu Ivana Mažuranića i na skretanju ulijevo u glavnu ulicu Juraja Strossmayera imao sam puno sreće. Mlada djevojka u žutom prsluku je otvorila prolaz svojim pokretima ruku za nas, a slično se dogodilo i dolje na Viktorovcu na semaforima kod Aleje Narodnih heroja gdje skrenuti ulijevo je prava lutrija i potpuno je nejasno kako to učiniti ako imate kolonu iz suprotnog smjera kojima je zeleno baš kao i vama. Ovdje bi očito umjesto tih semafora stalno trebao biti prometnik koji bi to regulirao. U svakom slučaju ovaj sisački prometni krkljanac (od milja tako nazvan) prošao sam vrlo lako i vrlo brzo. A ima i onih koji su duže čekali u kolonama kod Starog mosta. Drugi put možda neću imati toliko sreće. Neću više ići u to vrijeme.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here