Što ako pas ne zna čitati?

Autor: Marjan Gašljević

Kada malo prošećete ulicama onako bez obaveze zjakajući uokolo, zamijetiti će te svega i svašta. Meni je, eto, upravo danas takav dan kada sam se uputio bez nekog cilja lutati ulicama tek toliko da potrošim pokoju kaloriju utrpanu za ručak. Pozornost mi je privukao natpis na jednoj povećoj hrpi pijeska između nogostupa i ograde dvorišta u jednoj sisačkoj ulici. Za razliku od čestih natpisa obično naškrabanih ovaj uredno upozorava: „ZABRANJENO! RASIPANJE PJESKA DJECI I PSIMA MOGUĆE SANKCIJE VLASNIK“

Zastao sam kratko sve ne želeći riskirati i sam moguće sankcije i ako nisam od onih kojima je priprjećeno sankcijama. Hodajući dalje niz ovu sisačku ulicu razmišljao sam o dvojbama koje su mi se nametnule poslije čitanja ove zabrane.

Kakve će to sankcije vlasnik primijeniti ako neko dijete odluči da bi svoju igru moglo nastaviti u ili na toj hrpi pijeska? Kakve će sankcije istrpjeti neki pas koji je odlučio dići zadnju nogu prema hrpi ili zakopati „nešto“ u istu tu hrpu? Da li će pas biti kriv ako ne zna čitati ili će mu se ta eventualna činjenica uzeti kao olakotna okolnost?

Previše pitanja i za tu poveliku hrpu koja, sudeći po travi na rubovima, podugo tu stoji nedirnuta izgleda i od vlasnika ali i djece i pasa.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here