“Fleka” na krovu kontejnera – za sve darkere ispod psihodeličnog sunca

Autor:Miroslav Šantek

Svi ga znaju po nadimku Fleka, a u osobnoj iskaznici stoji njegovo pravo ime: Milenko Kovačević. On je poznati sisački DJ još iz onih davnih osamdesetih, čovjek duboko uronjen u rock glazbu i živi svjedok lokalnih rock bendova koji su djelovali u njegovom kraju i mnogobrojnih koncerata koje je posjećivao stotinama kilometara daleko od Siska.

U subotu navečer bio je na koncertu Ramba Amadeusa na sisačkom korzu, koncerta koji je izazvao veliku raspravu na društvenim mrežama u kojima je i Fleka sudjelovao i objašnjavao forumašima lik i djelo tog crnogorskog kultnog glazbenika, a već u rano nedjeljno jutro uputio se tridesetak kilometara dalje prema srcu Banije, u prekrasni okoliš Zelene doline gdje se održavala tradicionalna motocross utrka u kojoj je on također sa svojom glazbom jedan od zaštitnihh znakova tog događaja. Fleka se popne na krov kontejnera, postavi zvučnike, razglas, spoji računalo i pusti glasnu rock glazbu koja odjekuje okolnim brdima i šumama.

I ja mu dođem “u goste” na krov tog kontejnera s kojeg se pruža spektakularan pogled na sam događaj i okolinu. Čovjeka zna proći jeza od te ljepote ispod psihodeličnog i toplog rujanskog sunca uz dobru glazbu. Ujutro je bila potpuna magla, ništa se nije vidjelo, a onda je u desetak minuta nestala i pojavilo se sunce – kaže mi Fleka. I pusti na moćne zvučnike glas Roberta Smitha iz hvala bogu još uvijek aktivne grupe The Cure uz pjesmu Lullaby i reče: Ovo je za sve petrinjske darkere. Naravno, iz onih, davno prohujalih vremena. Danas ih nema, ostarili su i razišli se. Ali nema mladih skupina kao nekada. Ni darkera, ni punkera, ni metalaca. Ali to je tema za neku drugu priču. Ovdje pod psihodeličnim, toplim suncem iznad Zelene doline na krovu kontejnera je super.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here