Gdje se skrivala do sad? Mlada Petrinjka sjajno svira gitaru

Autor:Miroslav Šantek

Sjećam se jedne zgode iz mraka jedne petrinjske gostionice kad smo “vrbovali” našeg Lovru da počne pisati za PS portal. On je bio je bio jedan od mnogih skrivenih i nepoznatih umjetnika koji stvaraju u Petrinji, a da nitko ne zna za njih. Lovra je povukao dim, otpio gutljaj pića i rekao: Ima ih, ima nas.

Nedavno je jedna od njih izašla pred publiku i obasjana sjajem reflektora u Maloj dvorani Hrvatskog doma, odsvirala svoj drugi koncert u životu, a prvi pred petrinjskom publikom koja je dobro popunila ovaj prostor i došla vidjeti što to  22 – godišnja studentica  diplomskog studija eksperimentalne biologije, točnije botanike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu, mlada Petrinjka Marija Bučar zna odsvirati na gitari.

A zna dosta. I to dobro. Marija vježba svakodnevno u svojoj sobi koristeći i akustičnu i električnu gitaru. Njenu sobu ispunjavaju zvuci muzike, pa je tako i nazvala ovaj koncert imenom “Zvuci moje sobe.”  U zadnjem redu sjedili smo Ivo Sanković i ja, a u publici je bio i mladi Teo Kolić, dečko koji se navukao na gitaru, pa smo tako kao neki “stručni” žiri Ivo i ja zaključili da Marija svira vrlo precizno, bez falša i jako dobro savladava neke tehničke probleme poznate samo gitaristima, a imala je i gošću na koncertu – Lauru Sučec koja je uz klavir otpjevala dvije pjesme.

Električni dio mi se osobno više svidio od akustičnog jer ne možete baš vidjeti da netko svira električnu gitaru na solo nastupu u našoj okolici. A električna gitara je moćna stvar. Čudo. Ako ju znate koristiti mijenja vam pogled na život. A ova djevojka, jedna od onih koji su skriveni od javnosti u svojim sobama i stvaraju nešto je očito nepovratno zaljubljena u nju.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, sherajte, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here