Počelo asfaltiranje jedne od “rak rana” – Antolčeve ulice

Autor:Miroslav Šantek

Nekada je to bila jedna od najdužih petrinjskih ulica. Zvala se Milana Ratkovića, a od 1995. se dio nje zove Brezje, a dio Matije Antolca. I jedna i druga ulica spadaju pod županijske ceste, što će reći da Grad Petrinja praktički s njihovim održavanjem, krpanjem rupa i sličnim stvarima nema baš ništa.To sve treba odraditi županija, a kako se je u međuvremenu počeo ostvarivati petrinjski EU projekt Aglomeracije, tako će taj petrinjski projekt asfaltirati i sve ceste u gradu nakon završetka radova na njima.

A ta Antolčeva je doista jedna od “rak rana” petrinjskih razrovanih ulica. I mi smo na njoj oštetili službeno vozilo, a njeni stanovnici kojih ima podosta već su pomalo izgubili nadu da će ikad biti “popravljena” i jutros su se razveselili kad su vidjeli da su strojevi počeli s asfaltiranjem ulice. Asfaltiranje je krenulo i ide polako. Kad će doći do kraja ove izrazito duge ulice teško je reći, ali danas ju je obišao i petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović. Dao je i kratku izjavu:

„Ja se samo mogu ispričati i Boga moliti da ono što su započeli da što prije završe na vrijeme i da to realiziramo. Dalje nas očekuju još mnoge druge ulice u gradu Petrinji za koje ću nastojati da što više napravimo do 15. studenog. Možemo reći da Ceste Sisak, Pedom asfalt i svi oni koji su se ugovorno vezali da će morat izvršavat svoje zadatke bez razlike koliko imali posla i bez razlike koliko se mnogi danas izvlače na nedostatak radne snage. Možemo reći da ništa nije u Aglomeraciji problem, već samo radna snaga, a radna snaga i sve ono što je vezano za terminske i financijske planove je izuzetno važno da ih ispoštuju jer će u protivnom imati problem oni koji imaju deponirana sredstva.

Ovdje je riječ o županijskoj cesti ali naglašavam da u posjednih 10 godina do sada Županija nije dali niti lipe za dužni metar asfalta. Mnoge su se ceste napravile po političkom ključu i treba znati da građani Petrinje uplaćuju kroz sve moguće doprinose Županijskim cestama kroz svoja vozila i kroz gorivo novac u Županijske ceste, to jest Petrinjci su tu razvijali one koji su već razvijeni, znači mi smo razvijali lijevu obalu Save i Kupe, a kod nas taj isti asfalt nije završio.“ –kaže  Dumbović.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here