U srijedu u Petrinju dolazi splitski NK Hajduk – danas je NK Mladost održala tiskovnu tim povodom

Autor:Miroslav Šantek

Petrinjski nogometaši NK Mladost su ostvarili veliki uspjeh u novijoj povijesti kluba – došli su u društvo 32 nogometna kluba iz cijele Hrvatske i borit će se protiv splitskog NK Hajduk u šesnaestini završnice Hrvatskog nogometnog kupa na svom terenu pored Petrinjčice u srijedu 25. rujna s početkom u 15:30 sati. Tim povodom danas je uprava NK Mladost u društvu petrinjskog gradonačelnika Darinka Dumbovića održala tiskovnu konferenciju na ojoj su se novinarima obratili predsjednik Neven Žužić , Davor Ivić, direktor NK „Mladost“ i gradonačelnik Dumbović.

Ono što je fizički  vidljivo i dobro za stanovnike u blizini Gradskog stadiona je što je dolazak Hajduka donio i asfalt u Rokovu ulicu. Nema više bezbrojnih rupa na cesti na koje su nailazili navijači zelenih. I sam stadion i okoliš se već duže vrijeme uređuje i priprema za ovu tekmu u kojoj nema izrazitih favorita. Na jednu utakmicu svatko može svakog iznenaditi, pa se može dogoditi da petrinjski zeleni pobijede splitske bijele iz prve lige. Vidjet ćemo za dva dana.

Mada su doživjeli prvi poraz od momčadi Kuriloveca u 3. kolu HNL Središte u kojoj se od ove sezone natječu i dobro stoje na tablici, nogometaši NK Mladost su i više nego spremni i nabrijani na ovu utakmicu sa Hajdukom. To ne treba čuditi. Svi u ovoj igri nazvanoj nogomet žele pobijediti nekog poznatog – najbolji primjer je naša repka i poraz od Mađara koji su dobili priliku pobijediti svjetske doprvake.

U prodaju je pušteno 2628 ulaznica, do ovog trenutka je prodano 1650 ulaznica. Na istočnoj  stajaćoj tribini će biti smješteno 1000 ljudi, a po obvezama klub je dao i Hajduku 200 ulaznica i Torcida će biti smještena na toj strani. Sjedeća tribina je numerirana i svaki posjetitelj će znati gdje je njegovo mjesto –  Tribina istok 40 kn, Tribina zapad- stajanje 50 kn, Tribina zapad- sjedenje 70 kn. Do ulaznice možete na Gradskom stadionu u Petrinji. Prodaja ulaznica će se nastaviti svakim danom u popodnevnim satima (od 12.00 do 20.00).

Osiguranje utakmice će biti na vrhunskom nivou uz sve službe zadužene za to, u sam krug stadiona neće se moći ući automobilom bez dopuštenja, a kako se očekuje velik broj posjetitelja, parkiralište pored pomoćnog stadiona će sasvim sigurno biti pretijesno za sve pa  bi bilo najbolje da dođete fino “na noge” i ne mislite o mogućem problemu parkinga, a pogotovo gužvi na njemu kad tekma završi – kako god hoćete.

I petrinjski gradonačelnik Darinko Dumbović je ponosan na ovoliki nogometni domet Mladosti kad joj u goste na službenu utakmicu dolazi jedan Hajduk (zadnji put je bio u rujnu 1980.) i poziva Petrinjce i sve goste da uveličaju ovaj veliki nogometni spektakl i da pokažu tradicionalnu petrinjsku gostoljubivost.

U svakom slučaju ovakva nogometna utakmica s ovako atraktivnim protivnikom na ovom mjestu se događa jako rijetko i šteta ju je propustiti. Dođite.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here