Prvi dan jeseni 2019: Uz obilnu kišu “zaplivali” i Zagreb i Petrinja

Autor:Miroslav Šantek

Jučer je u 8:50 po lokalnom vremenu godišnje doba imena jesen ušetalo u zemlju Hrvata, pa tako i u naše lokalne krajeve. I donijelo veliku kišu u poslijepodnevnim satima koja je napravila mnoge probleme građanima obilnom količinom vode koju gradske šahte na nekim mjestima nisu mogle progutati pa je došlo do izlijevanja i poplavljivanja mnogih mikro dijelova gradova. I sam Vakula – lik kojeg svi spominju pri pomisli na vremensku prognozu je rekao da će pasti toliko kiše u 24 sata kao nikad u rujnu.

U Zagrebu su se sinoć užarile telefonske linije.  Mediji javljaju da je u Zagrebu zaprimljeno preko stotinu poziva prema županijskom 112. Kiša je napravila probleme i otežavala promet, izazvala poplavljivanje podrumskih prostorija i stanova, dvorišnih zgrada, kanala, šahta… n amnogim dijelovima Zagreb je “zaplivao” u prvoj jesenskoj kiši, a tamošnji vatrogasci su imali čak preko 200 intervencija.

I Petrinjci su zasuli facebook zidove objavama, komentarima i fotografijama dijelova grada koji su na neko vrijeme bili pod vodom. Kiša je sinoć kad se spustila noć doista padala kao iz kabla i mnoge petrinjske šahte nisu mogle podnijeti toliki priliv vode. Na mnogim mjestima su izletile sa svojih mjesta, a u Radićevoj ulici je čini se po objavama građana bilo najgore. Na samom zavoju ove (inače prema drugim petrinjskim ulicama) ceste u jako dobrom stanju koja takva i treba biti jer se radi o državnoj cesti D30 i koju državne službe trebaju održavati izbijena je šahta i voda je poplavila ulicu i nogostupe. Problem je saniran i cesta je osposobljena za promet, ali potpuno je nejasno zašto se ta šahta ne sanira jer smo o njoj već pisali i to prije tri i pol mjeseca. Tada je izletila šahta, došla je policija i zvala Hrvatske ceste da saniraju problem, oni su postavili prometni stupić koji upozorava vozače za opasnost na tom dijelu ceste i to je to. I sinoć su došli “cestari” uslikali je i otišli. Kiša je stala. Ali kako pjeva Annie Lennox iz grupe Eurythmics – doći će opet.

Radićeva u noći: propala šahta

 

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here