Nogomet, missice i dugovi – presica županijskog SDP-a

Autor: Marjan Gašljević

Danas je u Sisku u novim prostorijama Županijski SDP održao tiskovnu konferenciju na temu „Aktualna politička situacija“ na kojoj su se medijima obratili Nikola Domitrović, predsjednik ŽO SDP SMŽ, Karmela Gajdek, predsjednica Kluba vijećnika SDP-SDAH u Županijskoj skupštini Sisačko-moslavačke županije, te Nenad Livun, član Predsjedništva SDP-a Hrvatske.

U svojim su izlaganjima istaknuli probleme s kojima se susreću građani SMŽ, a aktualna županijska vlast ne poduzima ozbiljne korake da bi se isti rješili već se bavi nekim drugim stvarima koje čine samo njima ugodu. Tako, primjerice, navode činjenicu odlaska župana i dožupana na nogometne utakmice u Ukrajinu i Grčku za što su prijavljeni Povjerenstvu za sukob interesa da bi se u jeku istraživanja Povjerenstva tog puta pravdanog nespojivim funkcijama dužnosnika u HNS-u i političkih dužnosti, otputili na utakmicu u Slovačku. Istovremeno je SMŽ posjetila ministrica obitelji i demografije koja nije izazvala njihovu pozornost usprkos katastrofalnoj demografskoj slici u županiji kojoj su na čelu. Nije ih zanimao niti panel o demografiji pod vodstvom prof. dr. Akrapa ali istovremeno nisu propustili obilno financirati izbor za miss Hrvatske te ugostiti ekipu u Top Termama, a dožupan je iskoristio i čast dijeljenja lenti na finalu u Malom Lošinju, a nadaju se vidjeti i London u finalu Miss svijeta. I sve je to bitno za županiju.

Lijepo je promovirati Županiju, a kada istovremeno ne bi kuburili s dugovima za Sigurnu kuću, a da ne spominjemo dugove sisačke bolnice kojoj prijeti ovrha zbog dugova veledrogerijama. Zanimljiva je i činjenica radosti građana kada je ista ta bolnica kupila uređaj za magnetnu rezonanciju za razliku od svih drugih hrvatskih bolnica jedina novcem poreznih obveznika i dobrohotnih donatora. Isti taj uređaj gotovo i nije radio jer je u kvaru, a kada i s kojim novcima će biti popravljen to nitko ne može pojasniti.

Pored kroničnih problema s javnom nabavom, govore SDP-ovci, oči bode nabavka električnog automobila na kojoj se nije štedjelo a koliko će biti štedljiva izgradnja spomenika termalnoj vodi u Topuskom to će se tek vidjeti ma čemu i kome taj spomenik služio ispred objekata koji vape za kunom ulaganja.

U kojoj mjeri i koja će vlast u županiji imati načina popraviti „sliku“ iste te županije ako je u posljednjih 12 godina iz nje iselilo 12 posto stanovništva ili ti 20 tisuća, cijela jedna Petrinja, a njezinu perspektivu oslikava brojka od 0,92 zaposlena na jednog umirovljenika.

Možemo li se bar nadati?

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here