Počeo je faks. Nova lica će hodati petrinjskim ulicama

Autor:Miroslav Šantek

Danas je započela nova Akademska godina 2019./2020. na svim sveučilištima u Hrvatskoj pa je tako i Učiteljski fakultet – Odsjek Petrinja prvog dana faksa organizirao pozdrav i uvodno predavanje novim licima -brucošicama koje će idućih godina upoznavati petrinjske ulice, ljude i običaje. One će postato novi privremeni stanovnici ovog starog grada, baš kao što se to već dugi niz godina događa.

Teška državna matura je ove godine na svim fakultetima napravila višak mjesta jer ju srednjoškolci jednostavno nisu položili, pa je tako na atraktivan učiteljski smjer  petrinjskog fakulteta upisano samo 20 od potrebnih 45 studenata, dok su predškolski smjer i redovni i vanredni popunjeni. Oni koji su upisali faks došli su u novu, prošle godine energetski obnovljenu zgradu fakulteta i prva su generacija brucoša pod obnovljenim krovom, a na fakultetu studira oko 490 studenata što je vrlo respektabilan broj .

Prvog dana faksa, novi studenti su upoznali dvoranu broj 10 gdje su ih uz državnu i sveučilišnu himnu pozdravili prodekan Marko Badrić i dekan Siniša Opić. U auli zgrade su razgledali likovnu izložbu radova studenata fakulteta, a već tradiionalno se u sv. Lovri nakon uvodnog upoznavanja s fakultetom održi sveta misa.

Novi stanovnici Petrrinje su tu.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here