U taboru Slavulja: Željko Crnković: očekuje nas raspjevana petrinjska jesen, a ovaj vikend putujemo u Rovinj

Autor:Miroslav Šantek

Vakula je ovog puta pogodio. Iz smjera Zagreba nad Petrinju su se navukle crne oblačine, prerano aktivirale senzore javne rasvjete i oko 18 sati prekinule dosadašnje toplo bablje ljeto žestokim pljuskom. A mi smo krenuli po toj kiši provjeriti što u svome taboru rade članovi petrinjskog nadaleko poznatog pjevačkog brenda – HPD Slavulj.

A oni u svojim prostorijama u prizemlju Hrvatskog doma prije probe u 19 sati – jedu i piju. Naime, jedna njihova članica je počastila cijeli zbor – vidljivo je da ovdje sve radi po principu jedne velike obitelji gdje se svakakve dobre životne situacije zajedno proslavljaju. Došli smo im nenadano, partizanski u goste jer smo čuli vijesti da uskoro putuju put plavog mora – u Rovinj.

Josip degl’Ivellio – dirigent, zborovođa i skladatelj

Željko Crnković, predsjednik “Slavulja” je potvrdio te glasine. Ove srijede je održana posljednja proba pred nastup na 52 -om Susretu hrvatskih pjevačkih zborova koji će se ovog vikenda  održati u Rovinju. Mješoviti zbor putuje među odabrano društvo od 13 zborova iz cijele Hrvatske i u 12 minuta izvest će  pjesme tojice autora (Čajkovski, degl’Ivellio , Cosseto) u natjecateljskom dijelu programa, a u nedjeljnom, revijalnom dijelu zapjevat će Cossetovu Diridondu. Kažu da su u dobroj formi, uvježbani i spremni za ovo natjecanje.

Kaže se da kad u Petrinju dođe jesen, hladnoća i debele magluštine u gradu sve zamre, a Slavulji zapjevaju i imaju česte aktivnosti. I ova jesen će biti “Slavuljska”, ali ne želi otkrivati detalje, zna se samo da uskoro nastupaju čak u Beču.

Svakog ponedjeljka i srijede od 19 sati “Slavulji” imaju probe.

Ova raspjevana ekipa koja održava tradiciju pjevanja već 155 godina prima članove: pokucajte na njihova vrata ponedjeljkom i srijedom od 19 sati, recite da želite s njima zapjevati, kratko će provjeriti vaše glasovne mogućnosti i dobit ćete mjesto u timu koji pobjeđuje već preko stoljeće i pol. Postat ćete petrinjski brend.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here