Petrinja – “otvorila” se na par dana Robna kuća

Autor:Miroslav Šantek

Jutros su mnogi Petrinjci sa zanimanjem gledali kako djelatnici Komunalca skidaju zeleni omotač i zaštitnu žicu kojom je omotana ruševna nekadašnja Robna kuća Petrinjka. Došao je kamion, pile i brusilice su proradile, a vrijedne čistačice su očistile donji prostor lijeve strane Petrinjke, gledajući s Trga narodnih učitelja. Tamo gdje je nekad bio odjel odjeće i kiosk na ulazu. Ogromni prostor se ponovno otvorio i na neki način, prije nekoliko godina potpuno zatvorena i omotana Robna kuća se danas “otvorila.”

Da razjasnimo stvari. Robna kuća ne ide u izgradnju, niti obnovu. Zašto ne ide i kada će i hoće li uopće ikada biti obnovljena i otvoriti svoja vrata nitko ne zna, a ono što je sasvim sigurno da će proteći još puno vode Petrinjčicom i Kupom do tog dana. Sad je već točno 24 godine kako u slobodnoj Hrvatskoj stoji u ovakvom stanju.

Saznali smo da je ovaj dio otvoren samo na par dana, a uskoro će se postaviti novi zaštitni zid i omotač. A saznali smo i zašto je sve to napravljeno danas, ali smo zamoljeni da tu tajnu sačuvamo do sljedećeg tjedna, kad ćete vidjeti na zgradi lijepe promjene. Zasad vam možemo reći da će puno ljudi sudjelovati u jednoj lijepoj akciji.

 

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here