Ljudi evo “Slavulja” s mora. S broncom “oko vrata”

Autor:Miroslav Šantek

Prošle srijede, kad je počela gadna kiša posjetili smo raspjevanu ekipu iz petrinjskih HPD Slavulj na njihovoj posljednjoj probi prije velikog puta i natjecanja – nastupa na Državnoj smotri: 52. susretu hrvatskih pjevačkih zborova gdje su upali u vrlo jaku konkurenciju od 13 zborova. Saznali smo sve detalje o tom događaju, objavili priču na PS portalu i obavijestili javnost o njihovom nastupu. Dan prije puta, na ulici u središtu grada na trenutak je zastao automobil, spustilo se staklo, a predsjednik “Slavulja” Željko Crnković mi je viknuo hvala, a ja njemu zaželio sreću.

Petrinjski pjevači su u rano subotnje jutro krenuli put plavog mora, u istarski Rovinj gdje se održavalo natjecanje, a putem su, kako to već obično rade u autobusu pjevali. Domaćini su ih dobro prihvatili i smjestili, oni zapjevali i eto, stigle su vijesti da su osvojili visoko treće mjesto. Imaju broncu oko vrata. Broncu s njima ima i Petrinja čiji su oni raspjevani ambasadori.

Javili su svoj uspjeh – osvajanje Brončane plakete i petrinjskom gradonačelniku Darinku Dumboviću koji im je čestitao od srca na uspjehu. Ova ekipa je dokaz i pokazatelj da se samo ustrajnim i predanim radom može doći do uspjeha. Stari su 150 godina. I ne misle prestati pjevati. Pridružite im se.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here