Prigodom Dana neovisnosti Republike Hrvatske, 8. listopada, dana kad je sabor 1991. godine donio povijesnu odluku o proglašenju neovisnosti Republike Hrvatske i Odluku o raskidu državnopravnih sveza Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama tadašnje Jugoslavije čestitku je uputio Darinko Dumbović, gradonačelnik Grada Petrinje.

„S poštovanjem se uz ovaj praznik, prije svega, prisjećamo hrvatskih branitelja, svih onih koji su dali svoju mladost i živote za ostvarenje povijesne težnje hrvatskoga naroda za svojom samostalnom državom. Neovisnost je temelj daljnje izgradnje hrvatskog društva, socijalnog i gospodarskog napretka. Danas je Hrvatska punopravna članica Europske unije i dalje ćemo sve poduzimati i raditi kako bi hrvatski čovjek bio sretan i zadovoljan na svom ognjištu. Drage sugrađanke i sugrađani sretan vam Dan neovisnosti!

Čestitku upućujem u svoje ime osobno, u ime svojih zamjenika Viktorijom Kaleb i Branimirom Bešlićem, kao i u ime predsjednika Gradskog vijeća Nenada Radoševića sa zamjenicima.

Ukoliko Vam se svidio članak, lajkajte, dijelite, komentirajte...

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here